Annonce
Gastronomi

Mangolasagne

Med 10 kilo økologisk mango sendt direkte fra den spanske frugtavler har den stået på opskrifter med mango i de sidste par uger. Der er naturligvis blevet lavet mangochutney, noget mango ketchup, brugt mango i både salat og i pastaretter. Jeg kunne heller ikke afholde mig for at lave en is af mango, ligesom der blev bagt en mangokage og lavet en mangolasagne.

Man skal vælge sine navne på opskrifter med omhu har jeg levet. Jeg har flere gange oplevet at italienere har skrevet til mig og skældt mig ud, hvis jeg har skrevet parmesan frem for Parmigiano Reggiano. Det oplevede jeg så igen her med min mangolasagne, hvor jeg efter at have delt et billede af den på et socialt medie, fik endnu et surt opstød, om hvordan jeg kunne finde på at bruge mango i en lasagne og samtidig mente vedkommende at jeg skulle nægtes indrejse næste gang jeg ankom til lufthavnen i Malpensa. Nuvel en time senere skrev damen tilbage – Ahhh it’s a cake. Det er er lige netop det, det er

Jeg tager det ikke så nært når jeg får den slags reaktioner. Faktisk kan jeg godt lide at folk har et standpunkt omkring fødevarer og også forsvarer deres lokale produkter. Og ja har jeg brugt Parmigiano Reggiano i en opskrift hvorfor så ikke bare skrive det fremfor parmesan. Når det kommer til lasagne, er det jo i bund og grund en pastaret, men nogle egentlige regler for hvad der må komme i af sauce og fyld findes der vel ikke.

Min mangolasagne har vist ikke andet tilfælles med Italien end ordet Lasagne. Den har mere et tropisk snit over sig med frisk mango og en creme rørt af ost, fløde, kokos og lidt rom. Her er pastapladerne erstattet med fuldkornskiks fra Leibniz. En lasagne der rækker til 8-10 personer.

Mangolasagne

Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Dessert, Kage, Mango
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 5 mangofrugter (pænt store)
  • 300 g flødeost Tag ud af køleskab 1 time før brug
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl piskefløde
  • 2 dl kokosmel eller kokosflager
  • 2 spsk rom
  • 1 pk fuldkornskiks fra Leibniz (28 stykker)

Sådan gør du

  1. Skræl mangofrugterne. Skær derefter frugtkødet af på hver side af den flade sten. Skær alt frugtkødet i små terninger.

  2. Forvarm ovnen til 180 grader. Kom kokosmel eller kokosflager i en lille bradepande og sæt den i ovnen i cirka 5 minutter. Rør rundt i kokossen hvert anden minut indtil den får en let gylden farve. Pas på – pludseligt går det stærkt. Tag kokossen ud af ovnen og lad det køle helt af.

  3. Kom flødeosten i en stor skål og pisk den indtil den får en blød og cremet konsistent. Tilsæt kokosmælk og pisk indtil det er integreret med flødeosten. Tilsæt piskefløden langsomt mens du stadigvæk pisker i ostecremen indtil den begynder at danne bløde toppe. Tilsæt derefter rommen og rør den godt i (Er du ikke til rom – kan den naturligvis udelades).

  4. I et fad på cirka 20 x 30 cm kommes først et lille lag creme på bunden. Oven på dette lægges et lag fuldkornkiks. Dæk kiksene med et tyndt lag creme. Oven på dette kommer så et lag mango. Dette gentages så 2 gange indtil der er 3 lag med kiks. Afslut med creme og den ristet kokos. Kom den sidste del af mangofrugterne på.

  5. Stil kagen i køleskabet i mindst 2 timer inden servering.

Opskriftsnoter

Næste gang jeg laver denne kage vil jeg overveje i stedet for at komme kokossen på toppen så i stedet blande den ind i cremen. 

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close