Tunsteaks med grønne asparges
Netop nu er både de grønne og de hvide asparges til at få alle vegne for en overkommelig pris. Asparges bruges når det er muligt – og her senest som tilbehør til grillet tunsteaks. Regn med cirka 200 gram tunsteak til hver person.
Start med at lave marinaden til marinaden til tunsteaks af:
- 1 god spsk. hvidvinseddike
- ca. 1 dl. olivenolie
- 2 knuste fed hvidløg
- Saften af en lille citron
- Reven citronskal
- Salt og peber
Ingredienserne røres sammen og fisken marineres i en times tid.
Tunsteaks fik 1 minut på hver side ved høj varme og blev derefter pakket ind i stanniol for at hvile i cirka 10 minutter. Lige præcis den tid som de grønne asparges skal have på grillen. Inden de grønne asparges kom på grillen var de blevet smurt med en marinade af:
- Olivenolie
- Citronsaft
- Salt og peber
Desuden serverede jeg en tomatsalat til med mozzarella og rødløg. Valgte at fråse og beregnede 125 g mozzarella per portion…
Tomatsalaten til 2 personer blev lavet af:
- 2 tomater
- 250 g. frisk mozzarella
- 1 rødløg (finhakket)
- Dressing rørt af 1 del balsamico og 2 dele olivenolie smagt til med salt og peber.
Tomater og mozzarella skæres i skiver og lægges skiftevis på tallerkenen. Rødløg drysses henover og når retten serveres hældes en smule af dressingen over tomaterne og mozzarellaen.
Vin der passer til: Kik efter en Sauvignon Blanc eller Chardonnay. Selv drak vi en Ca’ dè Monaci Bianco Terre Siciliane IGT 2014, som er lavet på druen grillo. Skulle ikke undre mig om den bliver solgt af Lidl i Danmark.