BagværkMadOpskrifter
Kanelsnegle som småkager
Kanelsnegle som småkage smager ganske gort og så er de samtidige lette at bage. Det er en småkage som er dejligt knasende sprød med et kanelfyld formet som en spiral. Fyldet er en blanding af smør, kanel og sukker som giver en smag, der minder mest om de klassiske kanelsnegle.
Selve dejen er hurtigt lavet, men den skal lige have et par timer i køleskabet inden den skæres ud. Når kagerne er bagt så opbevares de i en lukket kagedåse et køligt sted.
Kanelsnegle som småkager
Antal 50 stykker
Ingredienser
Dej
- 120 g smør
- 100 g flødeost (eksempelvis en philadelphia ost)
- 150 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 2 æggeblommer
- 300 g mel
- 60 g kartoffelmel
- 1 spsk bagepulver
Fyld
- 60 g smør (smeltet)
- 100 g rørsukker
- 3 tsk kanel
Sådan gør du
- Pisk smørret til dejen. Tilsæt derefter flødeost, sukker og vaniljesukker og rør i ca. 3 minutter. Rør æggeblommerne ind i dejen. Tilsæt mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det ind i dejen. Rul dejen ud på en melet arbejdsflade til et rektangel på 45 x 30 cm.
- Bland sukker og kanel til fyldet. Fordel det smeltede smør på dejen og drys så sukkerblandingen over smørret. Rul dejen stramt op. Læg folie over dejen og sæt den derefter i køleskabet i 2 timer.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Kom bagepapir på to bageplader. Skær sneglene ud med en skarp kniv, så der bliver 50 snegle. Det giver en tykkelse på cirka 3 mm. Bages på den midterste rille i cirka 12 minutter. Tag småkagerne ud og lad dem køle af. Opbevares i en kagedåse.
Buon Appetito!!