Chokolade- og Nutellakage
Er du til Nutella – så er denne chokolade- og nutellakage noget for dig. I hver bid du tager har du smagen af Nutella kombineret med stykker af mælkechokolade og ristede hasselnødder.
Det tager ikke lang tid at røre denne chokolade- og nutellakage samen. Start med at piske sukker og æg sammen i en skål indtil det er hvidt skummende. Her vil vi gerne have pisket noget luft ind i kagen for at gøre den luftig.
Tilsæt derefter Nutella, neutral planteolie, fløde, vanilje og saltet. Pisk det hele sammen til en glat dej. Rør derefter kakaopulver, mel, bagepulver og natron sammen i en skål og tilsæt det hele til røreskålen og vend det hele sammen. Tilsæt derefter kaffen og rør dejen glat. Til sidst vendes mælkechokoladen med en bagespatel.
Nu er du klar til at komme dejen i en smurt form på cirka 20 x 20 cm. Alternativt beklæd formen med bagepapir. Inden chokolade- og nutellakagen sættes i ovnen toppes den med de hakkede hasselnødder.
Chokolade- og Nutellakage
Ingredienser
- 150 g sukker
- 1 æg
- 160 g Nutella
- 180 ml rapsolie
- 120 ml fløde
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- ¼ tsk salt
- 170 g mel
- 50 g kakaopulver (usødet)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 60 ml varm kaffe
- 40 g mælkechokolade hakket
- 25 g hasselnødder finhakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør en form på 20 x 20 cm.
- I en røreskål piskes æg og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Tilsæt derefter Nutella, olie, mælk, vaniljeekstrakt og salt. Pisk dejen igennem til den er glat.
- Bland mel, kakaopulver, bagepulver og natron i en skål og rør det sammen. Kom det op i røreskålen og rør dejen sammen indtil den er glat. Tilsæt derefter den varme kaffe, og fold den hakkede chokolade i med en spatel.
- Kom dejen i den smurte form. Fordel de hakkede hasselnødder over toppen. Bag kagen i 35-45 minutter, indtil en bagepind, der stikkes ind i midten, kommer ren ud. Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Noter
Buon Appetito!!