BagværkMadOpskrifter
		
	
	
Fugtig Gugelhupf med kvark
Gugelhupf er en af de mest udbredte kager i Østrig og i de landområder, som grænser op til landet. Traditionelt var det en kage som blev lavet på en gærdej og som oftest med rosiner. I dag hentyder navnet ikke til en speciel type dej men mere til bageformens høje kanter og hul i midten.
I denne opskrift er brugt Gugelhupfen lavet med bagepulver fremfor almindelig gær, da det giver en lettere og her mere fugtig kage.
Fugtig Gugelhupf med kvark
Ingredienser
- 250 g spisekvark (alternativt Creme Fraiche eller græsk yoghurt)
 - 120 g rosiner (Sultana)
 - 200 g bagemargarine
 - 150 g sukker
 - 1 tsk vaniliesukker
 - 2 æg
 - 150 ml piskefløde
 - 350 g hvedemel
 - 1 tsk bagepulver
 - 100 g hakkede mandler
 
Sådan gør du
- Rør margarine sammen med sukker og vanillesukker til det er blødt. Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
 - Tilsæt kvark og rør det godt sammen med dejen.
 - Herefter tilsættes mel, bagepulver, piskefløde, rosiner og de hakkede mandler. Alt røres godt sammen, og fordeles i en smurt Gugelhupf-form (22 cm).
 - Bages i ovnen ved 200 grader i 70 – 75 minutter. Sluk for ovnen og lad kagen stå i formen. Herefter vendes kagen ud på en rist. Når den er afkølet kan den drysses med flormelis.
 
Buon appetito!!
				
							
						
							
						
							
						



