BagværkMadOpskrifter
Fugtig Gugelhupf med kvark
Gugelhupf er en af de mest udbredte kager i Østrig og i de landområder, som grænser op til landet. Traditionelt var det en kage som blev lavet på en gærdej og som oftest med rosiner. I dag hentyder navnet ikke til en speciel type dej men mere til bageformens høje kanter og hul i midten.
I denne opskrift er brugt Gugelhupfen lavet med bagepulver fremfor almindelig gær, da det giver en lettere og her mere fugtig kage.
Fugtig Gugelhupf med kvark
Ingredienser
- 250 g spisekvark (alternativt Creme Fraiche eller græsk yoghurt)
- 120 g rosiner (Sultana)
- 200 g bagemargarine
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 2 æg
- 150 ml piskefløde
- 350 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hakkede mandler
Sådan gør du
- Rør margarine sammen med sukker og vanillesukker til det er blødt. Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt imellem hvert æg.
- Tilsæt kvark og rør det godt sammen med dejen.
- Herefter tilsættes mel, bagepulver, piskefløde, rosiner og de hakkede mandler. Alt røres godt sammen, og fordeles i en smurt Gugelhupf-form (22 cm).
- Bages i ovnen ved 200 grader i 70 – 75 minutter. Sluk for ovnen og lad kagen stå i formen. Herefter vendes kagen ud på en rist. Når den er afkølet kan den drysses med flormelis.
Buon appetito!!