MadOpskrifter
Gulerodssuppe
Gulerodssuppe blev menuen i dag. Skal der tyndes lidt ud i grønttsagerne, så er enten et grøntsagsfad i ovnen eller en suppe en hurtig og let måde at gøre det på. Denne gang blev det til en gulerodssuppe, som så ganske vist ikke blev gul men mere lidt “fimset” violet, da jeg havde kun violette gulerødder til rådighed.
Denne lidt cremet og varme gulerodssuppe var et perfekt aftensmåltid, på en aften hvor mørket og kulden har lukket sig omkring vores lille hus. Så gør det heller ikke noget, at få lidt sundt og ikke for tungt mad inden julens fede mad venter forude.
Gulerodssuppe
Antal 4 personer
Ingredienser
- 600 g gulerødder
- 200 g kartofler
- 1 løg
- 1 appelsin
- 1 spsk olivenolie
- Karry
- 4 dl kokosmælk
- 8 dl grøntsagsboullion
- Salt og peber
Sådan gør du
- Gulerødder og kartofler skrælles og skylles. Begge skæres ud i grove tern. Løget pilles og hakkes fint. Appelsinen skylles under varmt vand. hvorefter appelsinen presses for saft.
- Varm olien op i en gryde. Kom først det hakkede løg op i gryden og lade det stege i et par minutter. Derefter tilsættes gulerødder og kartofler. Tilsæt karry, salt og peber efter egen smag og lad det stege med i 3-4 minutter. Tilsæt derefter appelsinsaften og derefter grøntsagsboullion og kokosmælk. Lad det hele koge i 20 minutter, hvorefter det hele pureres til en cremet suppe.
Noter
TIPS:
Kom eventuelt 30 g skrallet og finhakket ingefær i retten sammen med løget.
Kom eventuelt 30 g skrallet og finhakket ingefær i retten sammen med løget.
Buon appetito!!