MadOpskrifter

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe blev menuen i dag. Skal der tyndes lidt ud i grønttsagerne, så er enten et grøntsagsfad i ovnen eller en suppe en hurtig og let måde at gøre det på. Denne gang blev det til en gulerodssuppe, som så ganske vist ikke blev gul men mere lidt “fimset” violet, da jeg havde kun violette gulerødder til rådighed.

Denne lidt cremet og varme gulerodssuppe var et perfekt aftensmåltid, på en aften hvor mørket og kulden har lukket sig omkring vores lille hus. Så gør det heller ikke noget, at få lidt sundt og ikke for tungt mad inden julens fede mad venter forude.

Gulerodssuppe

Ret Suppe
Køkken Dansk, Nordisk, Tysk
Keyword Grøntsager, Hurtigt mad, Let mad, Suppe, Vinter
Tilb. tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 600 g gulerødder
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 appelsin
  • 1 spsk olivenolie
  • Karry
  • 4 dl kokosmælk
  • 8 dl grøntsagsboullion
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Gulerødder og kartofler skrælles og skylles. Begge skæres ud i grove tern. Løget pilles og hakkes fint. Appelsinen skylles under varmt vand. hvorefter appelsinen presses for saft.
  • Varm olien op i en gryde. Kom først det hakkede løg op i gryden og lade det stege i et par minutter. Derefter tilsættes gulerødder og kartofler. Tilsæt karry, salt og peber efter egen smag og lad det stege med i 3-4 minutter. Tilsæt derefter appelsinsaften og derefter grøntsagsboullion og kokosmælk. Lad det hele koge i 20 minutter, hvorefter det hele pureres til en cremet suppe.

Noter

TIPS:
Kom eventuelt 30 g skrallet og finhakket ingefær i retten sammen med løget.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin