MadOpskrifter
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje
Sommeren er i fuld gang – og selv om rabarbersæsonen så småt er ved at være ovre, så fik jeg lavet lidt rabarbersaft med vanilje. Det er nemt at lave og så smager det utroligt dejligt og ikke mindst læskende på en varm sommerdag.
Min opskrift på hjemmelavet rabarbersaft med vanilje drikkes fortyndet med vand eller danskvand. Rabarbersaften kan også bruges i is eller til drinks.
Rabarbersaft med vanilje
Antal 1.5 liter
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 1,5 l vand
- 2 vaniljestænger
- 450 g rørsukker
- Citronsaft til at smage til med
- Evt. atamon til konservering
Sådan gør du
- Kom rabarber, vand, vaniljekorn og vaniljestænger i en gryde.
- Bring gryden i kog og lad den simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad saften trække smag i 30 minutter.
- Si saften gennem en finmasket sigte over i en anden gryde. Tilsæt rørsukkeret, og lad rabarbersaften koge op indtil al sukkeret er opløst. Smag til med lidt citronsaft.
- Lad saften afkøle lidt inden den hældes på rengjorte skoldet glas. Opbevares i køleskab.
- Fortyndes 1:3, saft med vand.
Buon appetito!!