Hyldeblomstsukker
Hjemmelavet hyldeblomstsukker er en både god og enkel måde, at bevare duften og smagen af hyld langt hen over sommeren. Hyldeblomstsukker kan bruges i bagværk, drinks eller drysset over en portion friske jordbær.
Alt hvad du skal gøre er at komme en hyldeblomstskærm i et glas med sukker og sørge for at blande det hele godt sammen. Resultatet er sukker med en vidunderlig blomstersmag. Du kan opleve at sukkeret klumper en lille smule, så det er bedst at bruge hyldeblomstsukkeret i opskrifter, hvor sukkeret bliver opløst i eksempelvis en sirup eller i bagværk.
Det blev til to forskellige versioner her. En lille portion med ”almindelig” hyld og så en lille portion med vores røde hyld. Sidstnævnte har røde blomster og dufter noget mere parfumeret end hylden med hvide blomster. Vil du have en mere kraftig smag af hyldeblomst, kan du blot øge antallet af hyldeblomstskærme.
Hyldeblomstsukker
Ingredienser
- 1 hyldeblomstskærm
- 300 g sukker
Sådan gør du
- Rens hyldeblomstskærmen. Fjern eventuelle insekter og visne blade fra hyldeblomstklasen.
- Kom hyldeblomsterne i en skål med sukkeret, rør rundt og kom det hele over i et opbevaringsglas. Hyldeblomstsukkeret opbevares på et køligt og tørt sted.
- Lad enten hyldeblomstskærmen forblive i sukkeret eller fjern skærmen efter et par dage. Hyldeblomster er spiselige, men kan eventuelt fjernes, hvis de er blevet brune.
Noter
Buon Appetito!!