Is med chokolade og rødvin
En is med chokolade og rødvin – ja hvorfor ikke? Chokolade og rødvin kan komplementere hinanden og hvorfor så ikke også i en is. Her er ikke brugt den dyreste flaske vin i huset, men en ganske okay hverdagsvin på druen Merlot. Jeg tror ikke, at det er så afgørende, hvilken rødvin du vælger for det endelige resultat. Da ismassen blev taget op af ismaskinen, var smagen af rødvin mere fremtrædende end efter indfrysningen.
Nuvel, det var første forsøg med rødvin, og i stedet for en is med chokolade og rødvin vil jeg nok næste gang prøve, at lave et par versioner alene med rødvin bare for at se om der kan smages forskel.
Denne portion blev bare spist uden noget tilbehør. Umiddelbart vil jeg eventuelt servere den sammen med lidt frisk frugt eller alternativ en god våd brownie.
Is med chokolade og rødvin
Ingredienser
- 110 g sukker
- 25 g glukosepulver
- 15 g skummetmælkspulver
- 2 g johannesbrødkernemel
- 25 g kakaopulver
- 400 ml sødmælk
- 160 ml piskefløde
- 120 g mørk chokolade (jeg bruger Callebauts)
- 250 ml rødvin
Sådan gør du
- Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver, johannesbrødkernemel og kakaopulver blandes sammen.
- Kom mælk og fløde i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser og den mørke chokolade under omrøring og varm det op til lige under kogepunktet og indtil den mørke chokolade er fuldstændig smeltet.
- Tag gryden af komfuret. Med en stavblender blendes grydens indhold godt igennem.
- Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.
- Tag isblandingen ud af køleskabet. Giv det endnu engang en tur med stavblenderen inden blandingen hældes på ismaskinen. Når isen begynder at blive fast tilsættes rødvinen. Lad derefter ismaskinen kører indtil isen er færdig.
- Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.
Denne opskrift giver cirka 1000 ml is.
Buon appetito!!