BagværkJulekagerOpskrifterSmåkager
Julesnitter (hindbærsnitter)
Hjemmelavede julesnitter, som her i bund og grund bare dækker over “hindbærsnitter”, smager altid dejligt. Det julede over denne opskrift ligger i at dejen er tilsat kanel og hindbærmarmeladen er blevet skiftet ud med en kirsebærmarmelade med smag af marcipan og mørk chokolade.
Her har jeg udskåret julesnitterne på traditionel vis, men hvorfor ikke bruge lave dem runde eller bruge nogle udstikkere med julemotiver. Ligesom der er rig mulighed for at lege med glasuren og krymmel på toppen.
Julesnitter (hindbærsnitter)
Antal 10 Stykker
Ingredienser
- 200 g smør
- 350 g mel
- 150 g flormelis
- 1 tsk kanel (tsk med top)
- 1 æg
Glasur
- 250 g flormelis
- 2 spsk. ahornsirup
- 30 ml mælk
Sådan gør du
- Kom mel, flormelis og kanel i en skål. Bland ingredienserne sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
- Dejen blev delt i 2 portioner, som begge blev rullet ud til en retangel på omkring 20 x 30 cm. Hver retangel blev delt på langs og lagt på en bageplade med bagepapir.
- Bages i cirka 20 minutter indtil de er gyldne ved 180 grader. Derefter tages de ud af ovnen og får lov til at køle helt ned.
- Glasuren røres sammen. Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad. Skær kagerne ud i passende snitter med en skarp kniv
Buon Appetito!!