Krydret savoykålsuppe
På en dag blæsten koldt står ind over diget fra Nordsøen, regnen slår på ruden og bladene hvirvler rundt i haven uden at have forstået, at det er meget bedre at flyve over til naboen – ja så er det nu meget rart at kunne sidde indenfor og varme sig med en portion savoykålsuppe
Jeg ved ikke om det har noget med alderen at, men de forskellige typer kål er med tiden indgået i stadig større omfang i madlavningen. Savoykål, der adskiller sig for de øvrige former for kål med sine krusede blade, finder desværre ikke så ofte vej til indkøbsvognen. Det er lidt ærgerligt for det er faktisk den kåltype, der minder mindst om kål i sin smag.
Her blev en del af savoykålen brugt til en krydret savoykålsuppe, hvor kålen fik selskab af en rest kartofler – alt sammen krydret op med en smule muskatnød.
Krydret savoykålsuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 peberfrugt (gul eller grøn)
- 400 g kartofler
- 400 g savoykål
- 2 spsk olivenolie
- 6,5 dl grøntsagsboullion (varmt)
- 1 knsp muskatnød
- 100 g friskrevet Parmigiano Reggiano
- 1 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern skrællet på løget og hvidløget. Begge skæres i små fine tern. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær også den i fine tern. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i små tern. Savoykål skylles om renses. Den hårde stok skæres bort og kålet skæres i små tern.
- Olivenolien varmes opi en gryde. Løg og hvidløg svitzes indtil løget er blevet klar. Peberfrugt, kartofler og savoykål tilsættes of svitzes med et kort øjeblik. Hæld den varme grøntsagsboullion ved. Tilsæt den revne muskatnød, salt og peber og lad det småkoge på middeltemperatur i 18-20 minutter.
- Tilsæt den friskrevet Parmigiano Reggiano og fløden til suppen. Lad det hele koge videre i 3-4 minutter under omrøring indtil al Parmigiano Reggiano er smeltet. Smag eventuelt til med salt og peber hvis nødvendigt.
Noter
Buon appetito!!