BagværkMadOpskrifter
Nem opskrift på citronkage
Denne opskrift på en citronkage er både hurtig og let at lave – og så smager den dejligt af citron.
Kagen har en dejlig syrlig smag og en blød konsistens som ikke mindst skyldes at der er kommet lidt piskefløde i dejen. En kage som helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.
Citronkage
Ingredienser
- 150 g sukker
- Revet skal fra 2 citroner
- 3 æg
- 100 g smør (blødt)
- ½ dl fløde
- Saften fra 1 citron
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
Glasur
- 150 g flormelis
- 3 spsk citronsaft
Sådan gør du
- I en skål blandes sukkeret med citronskallen.
- Pisk derefter sukker og det bløde smør til det er let skummende
- Æggene piskes i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig.
- Kom resten af ingredienserne i skålen, og vend det let igennem med en dejskraber.
- Kom dejen i en smurt sandkageform (24 cm) og bag derefter kagen ved 160 grader i 45-50 min.
Glasur
- Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft. Fordel glasuren over kagen, når den er kølet af
Buon appetito