AftensmadOpskrifter

One Pot spaghetti med kødsovs

One Pot spaghetti med kødsovs er en både enkel  og praktisk måde at tilberede et lækkert måltid på med minimal oprydning efterfølgende. Ved at samle alle ingredienserne i bare en gryde slipper du for at bruge flere pander og gryder, hvilket gør både tilberedning og oprydning nemmere. Det sparer tid og kræfter, hvilket gør One Pot spaghetti ideelt for travle personer eller familier.

En anden fordel ved at lave One Pot spaghetti er smagen. Når du koger spaghettien direkte i saucen, kan den absorbere smagen bedre og skabe en rigere og mere sammenhængende ret. Stivelsen, som spaghettien frigiver, mens den koger, gør saucen naturligt tykkere, hvilket giver en bedre konsistens, end hvis du koger spaghetti og sauce hver for sig.

Budgetmæssigt set er One Pot spaghetti billigt at lave. One Pot-metoden kræver typisk færre ingredienser og mindre energi sammenlignet med mere komplicerede opskrifter, hvilket gør den til en budgetvenlig løsning. Desuden gør rettens enkelhed den tilgængelig for alle og fjerner den skræmmefaktor, der ofte er forbundet med mere komplekse opskrifter.

One Pot-metoden er meget alsidig. Du kan nemt tilpasse opskriften, så den indeholder forskellige proteiner som hakket oksekød, pølse, kylling eller endda plantebaserede alternativer. Grøntsager som peberfrugt, svampe, spinat eller zucchini kan tilføjes for at give ekstra næring og smag.

Her har jeg brugt, hvad der var tilgængeligt i køleskabet. Ofte bruges oksekød til saucen, men jeg valgte at bruge hakket kalv/flæsk, som jeg synes giver en bedre smag. I opskriften har jeg brugt lidt tyrkisk “Tatlı biber salçası”. “Tatlı biber salçası” er en tyrkisk sød peberpasta. Den er lavet af røde peberfrugter, der er malet til en pasta og derefter enten soltørret eller kogt, indtil de får en tyk, fyldig konsistens. Denne pasta bruges ofte i det tyrkiske køkken til at give smag og farve til en række forskellige retter, f.eks. gryderetter, supper, saucer og som smørepålæg. Den er kendt for sin søde, let syrlige smag og levende røde farve. I modsætning til peberpasta (“acı biber salçası”), som bruger stærk peber, er tatlı biber salçası kun lavet af sød peber, hvilket gør den mildere og velegnet til dem, der foretrækker mindre varme i deres mad.

Når du tilsætter spaghettien så sørg for at alt pastaen kommer ned i saucen mens den koger. Rør gerne ofte i gryden for at sikre dig, at spaghettien ikke klumper sig sammen i saucen eller klæber sig fast til grydens bund.

One Pot spaghetti med kødsovs

Ret Aftensmad
Køkken Internationalt, Middelhavet
Keyword One Pot, One-Pot Pasta, Spaghetti
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 7 dl grøntsagsbouillon (kogende)
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1 løg finhakket
  • ¾ tsk flagesalt
  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 4 fed hvidløg presset
  • 1 tsk pul biber chiliflager
  • ¼ tsk kanel (stødt)
  • 2 tsk mynte tørret
  • ½ tsk sort peber groft
  • 3 spsk tatlı biber salçası  (tyrkisk sød og mild rød peberpasta)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl mælk
  • 400 g spaghetti
  • 150 g Parmigiano Reggiano revet

Sådan gør du

  • Start med grøntsagsbouillonen. Den nemme måde er at smuldre en bouillonterning i kogende vand i en stor kande, indtil den er helt opløst Stil den derefter til side til senere.
  • Kom olivenolien i en stor gryde og sæt den på kogepladen ved middel varme. Når olien er varm, tilsættes løget til gryden sammen med halvdelen af flagesaltet. Skru lidt op for varmen og steg løget i ca. 5-6 minutter, indtil det begynder at karamellisere rundt om kanterne.
  • Tilsæt farsen, skru lidt op for varmen og brun det hakkede kød i 3-4 minutter. Derefter tilsættes hvidløg, pul biber, stødt kanel, 1 tsk af den tørrede mynte, sorte peber og den resterende flagesalt til gryden. Rør godt i gryden.
  • Tilsæt tatlı biber salçası, rør det godt i farsen, tilsæt de hakkede tomater og rør igen, lad tomaterne syde ind i kødet i et minut eller to.
  • Fyld den tomme tomatdåse med 2 dl koldt vand, så du sammen med grøntsagsbouillonen har 9 dl væske. Tilsæt den sammen med mælken og bring gryden op til kogepunktet.
  • Når gryden når kogepunktet tilsættes spaghettien til gryden. Skru kogepladen ned till av/middle varme, så gryden bare lige koger. Hold øje med spaghettien i de første minutter, og når spaghettien begynder at blive blød, skal du sørge for for at st skubbe pastaen forsigtigt ned i saucen, så al pastaen bliver kogt. Rør rundt og sikre dig, at spaghettien ikke klumber eller sætter sig i bunden af gryden.
  • Når spaghettien er blødgjort og dækket af sauce, koges den i circa 10-12 minutter (se på indpakningen), mens der røres forsigtigt hvert andet minut indtil spaghettien er kogt al dente.
  • Lad gerne gryden stå 4-5 minutter inden retten serveres på store pastatallerkner. Drys generøst med revet Parmigiano Reggiano og den resterende tørret mynte.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin