Rabarberkompot med jordbær
Lysten til en god gammeldags kylling med rabarberkompot og agurkesalat endte med at blive til en rabarberkompot med jordbær serveret med en god og ikke mindst fed hvid chokoladecreme. Alt det bare fordi prisen på kyllinger i det lokale supermarked lige netop den dag var en tand højere end jeg var parat til at betale.
Bare fordi kyllingen manglede, var der nu ingen grund til droppe planerne om rabarberkompot. Planerne må bare tilpasses en ny situation. Normalt laver jeg rabarberkage med smuldredrej efter min mors gamle opskrift men indimellem må nye veje prøves.
Ingredienser til 6 personer:
- 1 kg rabarber
- 225 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 500 g jordbær
- 2,5 dl piskefløde
- 150 g hvid chokolade
- En håndfuld amarettini’er (makroner går også fint)
Start med at rense rabarberne og skær dem i skiver på ca 5 cm. Læg dem i en bradepande (kom eventuelt bagepapir i bunden). Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud og blandes med rørsukkeret. Fordel sukkeret over rabarberne og læg den tomme vaniljestang ved. Rabarberne bages ved 180 grader i 30 minutter.
Når rabarberkompotten er afkølet skæres jordbær i mindre stykker og vendes i kompotten.
Den hvide chokolade hakkes – eller knækkes – i mindre stykker. Derefter varmes 1 dl af piskefløden op til kogepunktet, hvorefter den hældes over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og stil derefter cremen på køl i et par timer.
Resten af piskefløden piskes til en let flødeskum, som derefter vendes sammen med chokoladecremen.
Drys de knuste amarettini’er (eller makroner) over lige inden desserten serveres.
Buon appetito!!