MadOpskrifter

Rødbedebøffer

Rødbedebøffer igen? Endnu engang kom der rødbeder i grøntsagskassen, og sylte dem kan jeg ikke blive ved med. Så igen tyede jeg til den lette løsning og lavede en gang rødbedebøffer. Rødbedebøffer behøver ikke at være kedelige. Det er som med fars alle muligheder for at varierer, hvad der blandes i rødbedefarsen.

Da jeg stod og ordnede rødbederne og de var klar til rivejernet, slog det mig at formen og konsistensen på rødbederne ville have været perfekte til en rødbedeudgave af hasselbackkartofler. Det må blive en anden gang.

Rødbedebøfferne blev denne gang lavet med lidt semuljemel og hvidløg. Farsen blev samlet med æg. Mine rødbedebøffer blev serveret med ovnbagte kartofler og resten af ostesaucen fra dagen før. De tiloversblevne rødbedebøffer vil blive spist til frokost i en burger.

Rødbedebøffer

Ret Aftensmad, Grøntsager, Vegatarisk
Køkken Dansk, Europæisk, Norden, Tysk
Keyword Burgers, Grøntsager, Nem mad, Sundt
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 300 g rødbeder
  • 3 fed hvidløg
  • 120 g semulje
  • 3 æg
  • 1 tsk salt
  • Peber efter egen smag
  • Lidt olie eller smør til at stege bøfferne i

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Hak hvidløg fint (eller bug hvidløgspresseren).
  • Bland rødbeden godt sammen med hvidløg, semulje, æg, salt og peber og form derefter nogle bøffer af blandingen.
  • Steg rødbedebøfferne på en pande ved middelvarme i 4-5 minutter på hver side.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin