MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)
Spaghetti med tomat, squash, citron og merian
Spaghetti med tomat og squash er en herlig italiensk ret, der er hurtig og nem at tilberede. Kan på bedste italienske vis serveres med lidt brød til, eller som vi gjorde med en ”insalata caprese” (tomater og Mozzarella).
En skøn ret til servering på en sommerdag på eksempelvis terassen og med et godt glas rosata til.
Spaghetti med tomat, squash, citron og merian
Antal 4 personer
Ingredienser
- 350 g spaghetti
- 350 g squash
- 300 g hakkede dåsetomater
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 1 citron
- 1 kvist merian
- 1 forårsløg
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Hak den hvide del af forårsløget fint, og sautér det i et par spiseskefulde olie i en dyb pande. Tilsæt derefter squash, som er skåret i tynde skiver (evt på mandolinjernet), og svits dem i panden i 2-3 minutter.
- Tilsæt de hakkede tomater og lidt salt, og det simre i 10 minutter.
- Smag til med revet citronskal og merian
- Kog spaghettien efter anvisningerne på indpakningeni rigeligt, let saltet vand. Hæld vandet fra spaghettien, når den er "al dente", og kom den derefter i saucen.
- Tilsæt Parmigiano Reggiano, og rør rundt. Servér spaghettiretten drysset med frisk merian.
Buon appetito!!