Annonce
BagværkGastronomi

Græskarkage

Efteråret er over os og med det, er det også sæson for græskar. Denne græskarkage lavede jeg ved halloween, hvor det bugnede med tilbud på hokkaido i butikkerne.

Resultatet blev en dejlig saftig græskarkage godt krydret med kanel. Utroligt hvor godt kanel og græskar går i spænd med hinanden.

Græskarkage

Ret Bagværk
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Bagværk, Græskarkage, Kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 8 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk muskatnød (revet)
  • 450 g græskarpuré
  • 350 g brun farin
  • 150 g græsk yoghurt
  • 120 ml solsikkekerneolie
  • 4 æg
  • 2 tsk vaniljeekstrakt

Frosting

  • 500 g flødeost
  • 50 g smør
  • 300 g flormelis
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en bradepande på cirka 33 x 23 cm med bagemargarine.

  2. Rør mel, natron, kanel, salt og muskatnød sammen i en skål.

  3. Pisk græskarpuré*, brun farin, yoghurt og olien sammen i en stor skål. Når dejen er rørt glat, så piskes æggene i en ad gangen. Til sidst røres vaniljeekstrakten i.

  4. Tilsæt de tørre ingredienser til skålen med de våde, bland det hele sammen indtil de kombineres, og der ingen store klumper er tilbage i dejen.

  5. Kom dejen i den smurte bradepande. Kagen bages på ovnens midterste rille i cirka 40 minutter, eller indtil dejen ikke sidder fast på en strikkepind, når du stikker i midten af kagen.

  6. Afkøl kagen helt. Når kagen er afkølet kommes frosting med flødeost på.

Frosting

  1. Pisk flødeost og smør sammen, indtil den er cremet. Pisk derefter flormelis og kanel i. Til sidst piskes vaniljeekstrakten i. Kom derefter frosting på den afkølede kage!

Opskriftsnoter

Græskarpuré laver du selv let. Tag et Hokkaido græskar. Del græskarret i 4. Fjern kerner og trevler. Tænd ovnen på 180 grader, kom bagepapir på en bageplade. Læg de rensede græskarstykker på bagepladen med skrællen opad og bag i en god halv time. Når græskarret er lidt afkølet pilles skralden af med fingrene. Blend derefter græskarret indtil du har en puré.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close