Annonce
Gastronomi

Marokkanske saltsyltede citroner

Økologi eller ej – det er ikke spørgsmålet i Casa Koudahl. Jeg er ikke på nogen måde frelst eller har en speciel præference for økologiske produkter fremfor ikke økologiske produkter. Jeg har stor respekt for de mennesker, der producerer gode fødevarer uanset om det er grøntsager, frugter eller kød for bare at nævne et par eksempler.

Jeg kan godt lide at se, føle og dufte til de varer jeg vælger, og er tingene ikke som jeg ønsker, springer jeg hellere over og handler et andet sted. Nu skal dette indlæg handle om marokkanske saltsyltede citroner – og her har økologiske citroner fra supermarkedet været en af mine store skuffelser. De ser pæne og indbydende ud men holdbarheden har ikke været særlig lang (en oplevelse jeg også har med økologiske gulerødder). Økologiske citroner bliver hurtigt et dyrt køb når holdbarheden åbenbart er reduceret samtidigt.

Internettet har gjort verden meget mindre. Alt hvad hjertet begærer kan stort set handles via internettet – også citroner. Det er i dag 14 dage siden jeg modtog en kasse med 6 kg økologiske citroner sendt direkte fra producenten – en rejse på omkring 1500 km. Jeg har på de 14 dage kun måtte kassere en enkelt citron – og det var allerede ved modtagelsen – ellers har resten holdt sig fine. Gad vide hvor lang en rejse de økologiske citroner fra supermarkedet har været ude på?

Så den har stået på citroner i de sidste 14 dage – alt lige fra marokkanske saltsyltede citroner, lemon curd, citronmarmelade, citronsmåkager, citronsorbet, citronis og mon ikke der sniger sig en klassisk citronfromage ind på listen når de sidste citroner skal bruges.

De marokkanske saltsyltede citroner er ikke bare enkle at lave men smager samtidig helt fantastisk. Citronerne bruges som et krydderi, hvor de bidrager med både en syrlig og salt smag. Jeg bruger dem gerne i retter med f.eks. lam, fisk og i salat og ris.

Marokkanske saltsyltede citroner

Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 10 – 15 citroner
  • 15 spsk groft havsalt
  • 1 stang kanel
  • 4 blade laurbær

Sådan gør du

  1. Start med at skolde et par rengjorte sylteglas.

  2. Start med at fjerne stilken eller resten af stilken fra citronen. Skyl citronerne og tør dem af. Derefter skæres citronerne igennem fra toppen indtil du er cirka 2 cm fra bunden. Dernæst skærer du et nyt snit på tværs af det første. Citronen skal hænge sammen i enden. Kom en spiseske havsalt ind i hver citron. Citronerne lægges i sylteglasset og presses tæt sammen.

  3. Kom krydderierne ved undervejs. Få så mange citroner som muligt ned i glasset. Når citronerne presses så tæt, frigives saften. Hvis ikke alle citronerne bliver dækket af saft så top op med lidt kogende vand, så alle citronerne i glasset er dækket af væde.
  4. Lad sylteglasset stå en måned eller to, på et køligt og mørkt sted, før du tager hul på det. Når glasset er åbnet, skal det opbevares i køleskabet. Holdbarheden omkring 6 måneder.

Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

2 Comments

  1. Hvorfor mon det er – jeg husker det som at Bergamot citroner skulle være specielt velegnede – men omtrent umulige at opdrive?
    Og – hvor i alm handel i KBH/Sjælland finder man de marokkanske hvis de er særligt egnede?

    vh John Hannover

    1. Bergamot citroner vil være særdeles velegnet. Jeg har brugt citroner fra Spanien denne gang. Bergamot citroner har jeg tidligere set hos Camilla Plum/Fuglebjerggaard. Mener hun også har åbnet udsalg i Jægersborggade (København N).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close