GastronomiItaliensk madMad

Ovnbagt spaghetti med tomater

Annonce

Sjældent lader jeg min hverdag styre af fjernsynet, men weekendens skiskydning fra Holmekollen i Oslo fik altså lov til at dikterer madlavningen. Her er ovn- og pastaretter en taknemmelig måde at lave mad på. Ovnretterne klarer sig selv og pasta tager ikke lang tid at tilberede.

Denne opskrift på ovnbagt spaghetti med tomater ligger langt fra det klassiske sunde middelhavskøkken. Her er brugt både fløde, creme fraiche og så både Mozzarella og Parmigiano Reggiano i rigelige mængder.

Ovnbagt spaghetti med tomater

Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Italien, Parmigiano Reggiano, Pasta, Spaghetti, Tomater
Forb. tid 50 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 300 g cherrytomater
  • 250 g mozzarella
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 nip sukker
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakningen i rigeligt kogende vand tilsat salt. Skyl tomaterne og lad nogle enkelte beholde stilken på og skær resten ud i kvarte. Skær derefter mozzarellaen ud i tynde skiver.

  2. Tænd ovnen og forvarm den til 200 grader. Pil de to fed hvidløg og hak dem fint. Skyl basilikum, dup bladene tørre og snit dem derefter fint. Basilikum, fløde og creme fraiche røres sammen og smages til med sukker, salt og peber.

  3. Når spaghettien er kogt færdig så lad den dryppe af i et dørslag. Kom spaghettien tilbage i gryden (eller et ovnfast fad). Vend tomater og mozzarella i spaghettien. Kom derefter blandingen med fløde og creme fraiche over spaghettien. Kom revet Parmigiano Reggiano henover.

  4. Kom retten i ovnen og lad den gratinere i godt 20 minutter indtil retten har fået en gyldenbrun farve på toppen.

Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close