Home / Gastronomi / Panettone fyldt med mascarpone, ricotta og chokolade
Panettone fyldt med mascarpone, ricotta og chokolade
Panettone fyldt med mascarpone, ricotta og chokolade

Panettone fyldt med mascarpone, ricotta og chokolade

De fleste italienere vil nok være enige med mig, når jeg siger, at der ingen jul er uden en panettone (eller nærmere rigtig mange). Dette gyldne kuppelformede brød fyldt med rosiner, kandiseret appelsin- og citronskal er en stor del af den italienske juletradition.

I de sidste par måneder op mod jul kan du se panettone overalt fra bagervinduer til specialbutikker og i supermarkeder. Typisk er panettone indpakket i farverige dekorative æsker, der får dem til at ligne julegaver. Panettone bruges da også flittigt som gave til familie og venner ved juletid. Det kan blive til ganske mange.

Når nytåret så er overstået får man smidt panettone i nakken i supermarkederne til ingen penge. For nogen er panettone med smør billig morgenmad. Jeg er ikke selv den store fan af panettone, men med hjælp af en creme, primært bestående af mascarpone og ricotta, fik vi taget livet af den sidste fra julen 2017.

Vil man lave en panettone fra grunden efter den traditionelle opskrift, er det et omstændig proces, hvor specielt hævningen tager lang tid (op til flere dage). Med den lette købeløsning er denne opskrift en hurtig og enkel måde at gøre en panettone til en god og spændende kage.

Panettone fyldt med mascarpone, ricotta og chokolade

Køkken Italiensk
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 stk panettone
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g mørk chokolade
  • 2-3 spsk rom

Sådan gør du

  1. Start med at skære toppen af panettonen lige der hvor ”kuplen” starter. Derefter skal vi have skåret fyldet ud af kagen. Skær rundt 1 cm fra kanten og udhul panettonen. 
  2. Skær brødhummerne i små stykker og stænk dem med lidt rum (anden form for spiritus kan også anvendes eksempelvis appelsin-, kaffe- eller kakaolikør). Hak chokoladen fint og bland det sammen med brødet.

  3. Skil æggeblommerne fra æggehviden. Pisk æggeblommerne med sukkeret. Tilsæt derefter ricotta og mascarpone. Derefter tilsættes brødkrummerne og chokoladen.

  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i cremen indtil du har en homogen creme. 

  5. Fyld panettonen med cremen og stil den i køleskabet i et par timer tildækket før den serveres.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.