Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Risotto med radicchio og taleggio

Risotto med radicchio og taleggio er en af mine store favoritter når det kommer til risotto. Taleggio er en halvblød skorpet rødkitost, som er opkaldt efter den norditalienske dal – Val Taleggio. Osten har en tynd skorpe og en stærk aroma, men dette til trods så er dens smag forholdsvis mild og med en frugtagtig duft. Som med så meget andet er produktionen nu flyttet fra dalen ned til fladlandet, hvor den nu fremstilles i de  lombardiske provinser omkring Milano.

En risotto med radicchio og taleggio er en dejlig cremet og indbydende ret. Det er let ret at tilberede og samtidig en ret, som selv de mest kræsne ganer vil elske. Dette er en opskrift, som jeg ofte har lavet i højsæsonen for radicchio.

Risotto med radicchio og taleggio

Ret Aftensmad, Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Italien, Let mad, Risotto
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g carnaroli ris
  • 1 løg
  • dl hvidvin
  • 1 radicchio
  • 4 spsk olivenolie
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 200 g taleggio ost

Sådan gør du

  1. Start med klargøre grøntsagsbouillonen. Du kan enten lave en bouillon fra grunden eller gøre som jeg gjorde her – brugte nogle bouillonterninger.

  2. Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. I mellemtiden klargøres radicchioen. Den skylles og skæres i fine strimler. Kom det op i gryden til løget og tilsæt en lille sjat bouillon. Lad det hele stege til radicchioen falder sammen.

  3. Tilsæt risene og lad risene stege med i et par minutter. Rør rundt i gryden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes hvidvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.

  4. Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.

  5. Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter taleggio’en og Parmigaino Reggiano. Rør rundt og læg grydelåget på gryden, og lad derefter risottoen hvile i et par minutter.

  6. Inden du serverer din Risotto med radicchio og taleggio rører du rundt en sidste gang og smager den om nødvendigt til med salt og peber.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin