MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med radicchio og taleggio

Risotto med radicchio og taleggio er en af mine store favoritter når det kommer til risotto. Taleggio er en halvblød skorpet rødkitost, som er opkaldt efter den norditalienske dal – Val Taleggio. Osten har en tynd skorpe og en stærk aroma, men dette til trods så er dens smag forholdsvis mild og med en frugtagtig duft. Som med så meget andet er produktionen nu flyttet fra dalen ned til fladlandet, hvor den nu fremstilles i de  lombardiske provinser omkring Milano.

En risotto med radicchio og taleggio er en dejlig cremet og indbydende ret. Det er let ret at tilberede og samtidig en ret, som selv de mest kræsne ganer vil elske. Dette er en opskrift, som jeg ofte har lavet i højsæsonen for radicchio.

Risotto med radicchio og rødvin

Ret Aftensmad, Forret, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Italien, Let mad, Risotto
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 Radicchio di Chioggia
  • 1 tsk sukker
  • 360 g carnaroli ris
  • 320 ml rødvin
  • 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 40 g smør
  • 50 g Parmigiano reggiano
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Start med klargøre grøntsagsbouillonen. Du kan enten lave en bouillon fra grunden eller gør som jeg gjorde – brug nogle bouillonterninger.
  • Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. I mellemtiden klargøres radicchioen. Den skylles og skæres i fine strimler. Kom det op i gryden til løget, tilsæt lidt salt og 1 tsk. sukker. Lad det hele stege ved middevarme i cirka 10 minutter til radicchioen er faldet sammen.
  • Tilsæt risene og lad risene stege med i et par minutter. Rør rundt i gryden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes rødvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
  • Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
  • Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter smør og Parmigaino Reggiano. Rør rundt og læg grydelåget på gryden, og lad derefter risottoen hvile i et par minutter.
  • Inden du serverer din Risotto med radicchio og rødvin rører du rundt en sidste gang og smager den om nødvendigt til med salt og peber.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin