Home / Bagværk / Småkage med marcipan og kakao (Biscottini di marzapane e cacao)
  • Start med at rive marcipanen på den grove side af rivejernet.

  • Pisk smør med sukker og vaniljesukker. Tilsæt marcipanen og mandelessens.

  • Mel og kakao blandes sammen. Melet piskes sammen med blandingen af marcipan indtil det bliver en krymmeldej.

  • Dejen trykkes sammen til 14 småkager og bages derefter i cirka 25 minutter i ovnen.

  • Serveres eventuelt med et lille drys flormelis på toppen.

Småkage med marcipan og kakao (Biscottini di marzapane e cacao)

Nu da julen så småt skimtes forude, er det også på denne tid, at der for alvor skal gang i julebagningen. Til julemåneden hører i høj grad marcipan. Marcipan gør sig ikke bare i konfekt, men er samtidig også en fremragende ingrediens i bagværk.

Lige så udbredt som marcipan er i dansk julebag – lige så udbredt er brugen af marcipan i Italien. Her har jeg kastet mig ud i en italiensk julesmåkage med marcipan og kakao.

Ingredienser (14 stykker):

  • 250 gram marcipan
  • 200 gram blødt smør
  • 100 gram rørsukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1 tsk. mandelessens
  • 350 gram mel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • Lidt flormelis til at pynte med.

Start med at tænde ovnen og sæt temperaturen til 190 grader i en normal ovn. Gør en bageplade klar med bagepapir.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

Kom det bløde smør i en røreskål sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk det sammen indtil det skummer. Tilsæt derefter den revne marcipan og mandelessens. Pisk det hele godt sammen.

Mel og kakaopulver blandes i en skål. Melet piskes sammen med blandingen af smør og marcipan indtil du har en ensartet krymmeldej.

Dejen trykkes sammen til 14 småkager og sættes på bagepladen. Småkagerne skal bages i cirka 25 minutter i den forvarmet ovn. Hvis småkagerne begynder at blive for mørke på toppen så læg et stykke stanniol  henover. Når kagerne er bagt færdigt så lad dem køle af på bageristen. Inden du serverer småkagerne så drys med flormelis.

Som nævnt er udgangspunktet at opskriften rækker til 14 stykker. Når jeg laver dem næste gang vil jeg nok prøve at lave dem lidt mindre. Bagetiden så tilsvarende sættes ned.

Buon Appetito!!

 

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *