BagværkMadOpskrifter
Saftig chokoladekage med kirsebær
Weekenden bød på denne dejlige chokoladekage med kirsebær. En kage som nærmest havde karakter af konfekt. Godt med chokoladesmag, dejlig svampet og så spillede det hele godt sammen med kirsebærrene.
Kirsebærrene som blev brugt var en rest hjemmelavet kirsebærsauce, der havde fået en sjat kirsebærlikør tilført – alt sammen med til at give en forrygende smagsoplevelse. I denne omgang blev den spist bar til eftermiddagskaffen, men kan let stiles op som gæstemad. Prøv at servere en vaniljeis til eller årstidens bær.
Saftig chokoladekage med kirsebær
Antal 8 personer
Ingredienser
- 130 g smør
- 1,5 dl mælk
- 3 æg
- 130 g mørk chokolade (grofthakket)
- 140 g sukker
- 200 g hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt (fint)
- Saften af en appelsin
- 3 dl kirsebærsauce
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Tag gryden med smør af varmen og rør chokoladen i til den er helt smeltet.
- Tilsæt sukker og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt æggene 1 af gangen, og rør godt mellem hver.
- Vend kakaopulver, salt og bagepulver i melet og tilsæt det til dejen, skiftevis med mælk og appelsinsaften.
- Kom kirsebærsaucen i og vend det forsigtigt rundt i dejen.
- Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader normalovn i 40-45 minutter. Lad kagen stå og køle i ovnen med ovnlågen åben. Kagen falder lidt sammen når den køler.
Buon Appetito!!