MadMit italienske køkkenOpskrifterSecondo (hovedretter)Uncategorized
Citronkylling med asparges i fad
Det er dejligt når man kan få en kylling til at strække sig over et par dage. Kyllingebrysterne blev brugt til et kyllingefad med asparges og mozzarella og resten af kyllingen blev dagen derpå brugt til nedenstående opskrift på citronkylling med asparges i fad.
Igen er der tale om en opskrift, hvor din egen arbejdstid er begrænset, og hvor det er ovnen, som gør det meste af arbejdet. Kyllingen var allerede parteret dagen før, så det var kun kartofler og asparges som skulle klargøres.
Citronkylling med asparges i fad
Antal 4 personer
Ingredienser
- 3 citroner
- 100 ml Olivenolie
- 400 g kartofler
- 4 kyllingelår
- 2 rosmarinkviste
- 2 stængler timian
- 2 stængler oregano
- 500 g asparges (mix af grønne og hvide)
Sådan gør du
- Tænd ovnen og forvarm den til 200 grader (normalovn). Citronerne skylles og tørres. Den ene citron skæres i skiver. Af de resterende to citroner rives skallen på den ene før saften presset ud af begge citroner. Citronsaften blandes sammen med citronskallen, 80 ml olivenolie, 1 tsk salt og lidt peber.
- Skræl kartoflerne– eller hvis det er nye små sommerkartofler vask dem grundigt. Kartofler af ”normal”størrelse skæres i både, mens de små nye kartofler blot bruges hele. Kyllingelårene tørres af og fordeles i et ovnfast fad sammen med kartoflerne. Skyl krydderurterne og tør dem. Fordel citronmarinanden over kyllingestykkerne og kartoflerne. Hak krydderurterne groft og drys det henover retten. Stil fadet i ovnen i 40minutter.
- Trim aspargesene. Skær den yderste trevlede ende af aspargesen væk. De hvide asparges skrælles helt, hvorimod de grønne kun skrælles på den nederste tredjedel. Halver stænglerne og bland dem med den resterende olie sammen med lidt salt og peber.
- Efter 40 minutter tages fadet ud af ovnen. Kyllingestykkerne lægges på tallerken. Aspargesstykkerne blandes godt med kartoflerne. Kyllingestykkerne lægges oven på grøntsagerne og citronskiverne fordeles over kyllingen. Steg videre i 15 – 20 minutter indtil aspargesene er færdige. De skal stadigvæk være bidefaste.
Buon appetito!!