Appelsinsorbet med Campari
I januar og februar måned er de spanske appelsiner bedst. Her er appelsinerne brugt til en skøn appelsinsorbet med Campari. Kombinationen af appelsiner og Campari giver en sorbet med en frisk sødlig smag fra appelsinerne og syrlighed fra Camparien.
Appelsinsorbet er en dejlig og ikke mindst læskende is, som passer ikke bare til en varm sommerdag men kan spises hele året rundt. For at give lidt modspil til sorbeten er den her serveret på en bund af chokoladeknas. Det er en superlet og dejlig is, som kan serveres som dessert hele året rundt, og så kan den let forberedes i forvejen.
I opskriften har jeg anvendt både glukosepulver og johannesbrødkernemel. Glukosepulver er med til at give sorbeten en mere cremet konsistens, hvor johannesbrødkernemel fungerer som en stabilisator, som bedre binder ingredienserne sammen.
Appelsinsorbet med Campari
Udstyr
Ingredienser
- 200 g sukker
- 40 g glukosepulver
- 1,5 g johannesbrødkernemel
- 2,7 dl vand
- 40 ml citronsaft
- 5 dl appelsinsaft friskpresset
- 1 dl Campari
- Revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
Sådan gør du
- Bland sukker, glukosepulver og johannesbrødkernemel i en skål.
- Kom vand og citronsaft i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det sammen med et piskeris. Under omrøring varmes gryden op til lige under kogepunktet indtil sukkeret er fuldstændig opløst.
- Tag gryden af komfuret og lad derefter indholdet køle ned.
- Appelsinsaften og den revet appelsinskal tilsættes, hvorefter det hele mixes sammen med en stavblender. Sorbetmassen sættes i køleskabet i omkring 2 timer.
- Sorbetmassen mixes endnu engang med stavblenderen inden den hældes på ismaskinen. Så snart sorbeten begynder at fryse tilsættes Camparien og sorbeten køres færdig på ismaskinen.
- Kom den færdige sorbet i en beholder med tilhørende låg. Læg gerne et sykke bagepapir over sorbeten inden du lægger låg på for at undgå iskrystaller. Stil sorbeten i fryseren i et par timer inden servering.
Noter
Buon appetito!!