Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Bagt pasta med rosenkål

Menuen stod på bagt pasta med rosenkål (Pasta al forno con cavoletti di bruxelles). Det er en ret som ikke kræver mange ingredienser for at lave den. Rosenkål, lidt pasta (brug hvad du har til rådighed), noget ost og lidt bechamelsauce. Synes du der skal mere fyld i så se eventuelt hvad du har i grøntsagskassen. Selv havde jeg et par grillpølser som rest, der blev skæret skiver og vendt i retten.

Ikke nok med at opskriften på bagt pasta med rosenkål ikke kræver mange ingredienser, så er tilberedningen også både nem og hurtig. Det er med andre ord en hurtig, god og enkel opskrift for alle der holder af pasta og rosenkål.

Bagt pasta med rosenkål

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Béchamelsauce, Grøntsager, Mit italienske køkken, Ovnbagt pasta, Parmigiano Reggiano, Pasta, Rosenkål
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g pasta penne (Fx rigatoni)
  • 500 g rosenkål
  • 1 l bechamelsauce (se nedenfor)
  • 200 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • Smør
  • Salt

Béchamelsauce

  • 60 g smør
  • 60 g mel
  • 1 l mælk
  • Salt, peber og muskatnød efter smag

Sådan gør du

  • Kog rosenkålene i kogende let saltet vand i 7 minutter. Når rosenkålen er kogt, tages de op af vandet ved hjælp af en hulske og lægges til side.
  • I det samme vand koges pastaen. Pastaen må godt være lidt underkogt, da det tilberedes videre i ovnen.
  • Mens pastaen koger, skæres rosenkålen i to eller fire dele, afhængigt af deres størrelse.
  • Tilbered béchamel.
  • Smør et ovnfast fad. Dræn derefter pastaen for vand og bland pastaen sammen med rosenkålene, tre fjerdedele af bechamelsaucen og en generøs portion revet Parmigiano Reggiano.
  • Hæld det hele i det smurte ovnfaste fad, og fordel det jævnt med en grydeske. Kom den resterende béchamelsauce og den resterende revne Parmigiano Reggiano over. Bages ved 200 grader i 30 minutter.
  • Server rygende varm!

Béchamelsauce

  • Kom mælken i en gryde og bring mælken op til kogepunktet, mens du hele tiden rører i gryden med en grydeske. Når mælken begynder at koge så sluk og tag gryden af blusset.
  • Smelt smørret i en gryde og så snart det er flydende tages gryden af blusset og drys derefter melet i, mens du hele tiden rører rundt i gryden.
  • Sæt gryden tilbage på komfuret ved middelvarme (1/3 – ½ varme) og bliv ved med at røre rundt i smør- og melblandingen. Bliv ved med at røre rundt i 1-2 minutter, så melet kan blive afbagt.
  • Kom en fjerdedel af den varme mælk i gryden og rør godt rundt. Rør gradvist den resterende mælk i. Skift grydeskeen ud med et piskeris og pisk saucen godt igennem.
  • Lad béchamelsaucen simre små 10 minutter, under jævnlig omrøring, for at fjerne smagen af mel.
  • Smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin