Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Bagt tortellini i tomatsauce

Bagt tortellini i tomatsauce er let at lave, bruger få ingredienser og resulterer i en rigtig familieret, hvor man skal være virkelig kræsen for ikke at kunne spise med. Det er dejlig enkel og varmende ret, som ikke tager mange minutter at gøre klar til oven.

Bruger du friske tortellini kan du bare vende dem direkte i retten uden at koge dem først. Bruger du derimod tørret tortellini, som jeg har gjort her, skal de først koges efter anvisningen på pakken.

Her har jeg bruget hakket kalv/flæsk, men du kan i princippet skifte det ud med andet hakket kød, som f.eks. okse, kylling eller kalkunkød. Eller du kan bruge den ”italienske” løsning og bruge lidt salciccia.

Enhver tomatbaseret pastasauce vil fungere fint til bagt tortellini i tomatsauce. Du behøver ikke nødvendigvis at bruge marinara sauce. Men hvis du gør det, så prøv eventuelt min opskrift på hjemmelavet marinara.

Hvad serverer du så til bagt tortellini i tomatsauce. Det er lidt op til temperamentet. Det er en ret, som du udmærket bare kan servere, som den er. Eventuelt med en skive brød eller et stykke flute til. En klassisk Cæsar-salat kunne også være et godt bud.

Bagt tortellini i tomatsauce

Ret Aftensmad, Hovedret
Køkken Italiensk
Keyword Italien, Mit italienske køkken, Pasta, Pastaret, Tortellini
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg (finhakket)
  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 700 ml marinara sauce
  • 250 g tortellini med ost (tørret)
  • Salt og peber efter behov
  • 200 g Mozzarella (revet)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Varm en stegepande op med olie og brun hurtigt det hakkede kød under konstant omrøring. Skru derefter ned for varmen og sauter løg og hvidløg indtil løget er klart og blødt. Hvis kødet afgiver for meget væde, så hæld eventuelt lidt af det overskydende fedt fra. Kom nu kødet op i et smurt ovnfast på cirka 20×35 cm.
  • Tilsæt marinara saucen, tortellini samt lidt salt og peber til det ovnfaste fad. Vend det hele sammen og fordel det jævnt ud i fadet.
  • Drys osten over retten, og dæk derefter fadet tæt med stanniol.
  • Bages i cirka 35-40 minutter – eller indtil tortellinien er kogt og osten er smeltet. Tag stanniolen af og giv retten 2-3 minutter uden for at give lidt farve til osten.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin