BagværkMadOpskrifter
Blåbærkage med marengs
Opskriften på denne dejlige blåbærkage med marengs er nem at røre sammen. Blåbærkagen kan laves på kun 1 time. Her har jeg brugt friske blåbær, men har du kun frosne bær kan disse snildt bruges i stedet. Har du ikke blåbær – så brug de bær som du har. Jeg er sikker på, at kagen nok skal blive spist alligevel!
Blåbærkage med marengs
Ingredienser
- 250 g blåbær friske
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 130 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 250 g hvedemel
- 150 g bagemargarine stuetemperatur
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
Marengs
- 2 æggehvider
- 120 g sukker
- 1 knsp salt fint
Sådan gør du
- Rør margarinen sammen med de 130 g sukker og vaniljesukkeret til det får en cremet konsistens.
- Tilsæt æggeblommer og de hele æg hver for sig. Rør godt imellem hvert æg.
- Tilsæt mel, bagepulver og mælk. Rør dejen godt sammen og fordel den i en smurt springform.
- Bages i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter.
- Imellemtiden skylles blåbærrene, vend dem med et par spiseskefulde sukker og mos derefter bærrene let med en gaffel. Lad dem stå til senere.
- Når kagen er bagt, tages den ud af ovnen og stilles til afkøling. Lad stadigvæk ovnen være tændt.
- Nu piskes de 2 æggehvider stive, tilsæt sukker lidt af gangen samt en knivspids fint salt. Pisk i cirka 5 minutter.
- Fordel de moste blåbær over den bagte kage. Herefter fordeles marengsmassen ud over kagen med en kniv.
- Kom kagen tilbage i ovnen og bag den i 15 minutter, og lad derefter kagen stå i ovnen på eftervarmen i 5 minutter. Tag kagen ud og stil den på en bagerist. Når kagen er afkølet tages den forsigtigt ud af formen.
Buon appetito!!