Flower Sprouts med råstegte kartofler og bacon
Flower Sprouts – også kaldet blomsterkål – er et relativt nyt bekendtskab for mig. Flower Sprouts er en krydsning mellem grønkål og rosenkål. Det er en meget nærende grøntsag, som kan spises både rå eller kogt. Faktisk er jeg begejstret for denne kåltype, at den fandt vej til urtehaven sidste år. Her tabte den – og jeg – desværre til kålsommerfuglelarver, selv om alt blev gjort for at beskytte planterne.
Flower Sprouts med dens krøllede blade minder meget om sin storebror grønkålen i udseende, mens dens milde smag minder meget om rosenkål. Flower Sprouts smager vidunderligt mildt af kål og har samtidig bibeholdt rosenkålens lidt søde duft.
Her blev de pandestegt i klaret smør og derefter tilsat lidt hvidvin og blandet sammen med de sprøde råstegte kartofler og bacon. Her blev de serveret til kylling, men kan sagtens spises som en frokostret – evt tilsæt lidt æbletern.
Har du selv lyst til at prøve kræfter med Flower Sprouts kan de købes her under navnet blomsterkål* (affiliatelink).
Flower Sprouts med råstegte kartofler
Ingredienser
- 500 g Flower Sprouts
- 6 karofler
- 150 g bacontern
- 1 chili
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 60 ml hvidvin
- 2 spsk klaret smør
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i mellemstore tern. Skyl og rens Flower Sprouts, og skær eventuelt lidt af bunden. Skær baconen i små tern. Skyl chilien og skær den i fine ringe. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyld, tør og hak persillen fint.
- Varm det klaret smør op i en stor pande med låg. Steg kartoffelternene ved middel varme i cirka 10 minutter, indtil de har fået en flot gyldenbrun farve. Rør rundt indimellem.
- Tilsæt bacon, løg og hvidløg og svits i yderligere 10 minutter uden låg ved lav til medium varme.
- Tilsæt Flower Sprouts og sauter i 3 minutter. Rør rundt for at undgå at kålbladene brænder på. Tilsæt persille og hvidvinen. Bland det hele sammen og smag til med salt og peber. Server straks
Buon Appetito!!