Formkage med blåbær og yoghurt
Denne formkage med blåbær og yoghurt blev resultatet af lidt oprydning i køleskabet. Blåbær er efterhånden i sæson året rundt i supermarkederne. Blåbær er en sund frugt, der er rig på vitaminer og antioxidanter, hvilket gør dem til en god ingrediens at bruge i madlavningen. Alsidigheden er stor og de kan bruges i alt fra BBQ-sauce til som her i bagværk.
Formkage med blåbær er en lækker og klassisk dessert, som er perfekt til at fremhæve den saftige og søde smag af blåbær. Her blev de brugt i en formkage sammen med yoghurt og blev til en dejlig svampet kage.
Hvis du vil servere kagen for gæster – eller bare godt kan lide at pynte dine kager – så si eventuelt lidt flormelis over kagen inden servering.
Har du ikke friske blåbær kan du erstatte dem med frosne bær. I givet fald skal bagetiden på grund af det højere vandindhold formentlig forlænges med nogle minutter.
Formkage med blåbær og yoghurt
Udstyr
Ingredienser
- 180 g smør
- 170 g sukker
- 4 æg
- 150 g græsk yoghurt
- 280 g mel
- 10 g bagepulver
- 350 g blåbær
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C top-/bundvarme. Skyl blåbærrene. Smør en brødform (cirka 30 cm)
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser eller i en foodprocessor.
- Tilsæt derefter gradvist de fire æg. Rør hvert æg i et minut eller to inden du tilsætter det næste æg.
- Kom yoghurten i røreskålen, og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser.
- Bland mel og bagepulver sammen, og bland det hele sammen til en jævn dej.
- Vend derefter blåbærrene i dejen med en dejskraber.
- Kom dejen i brødformen, og bag den i ovnen i ca. 1 time ved 180° top-/bundvarme. Test kagen med en strikkepind i slutningen af bagetiden for at se, om kagen er færdigbagt.
Buon Appetito!!