Contorni (tilbehør)Mit italienske køkken

Gremolata

Gremolata er et traditionelt italiensk krydderi, der stammer fra Milano. Det er en blanding af finthakket persille, citronskal og hvidløg. Ordet “gremolata” kommer fra det lombardiske ord “gremolada”, som betyder “at hakke fint”.

Gremolata bruges ofte til at give smag og friskhed til retter som ossobuco, braiseret kød og gryderetter. Det bruges også som pynt til supper og salater.

Historien bag gremolata er ikke veldokumenteret, men det menes at have sin oprindelse i det 19. århundrede i Milano. Den blev oprindeligt brugt som tilbehør til den traditionelle milanesiske ret ossobuco alla milanese, som er en braiseret kalveskank. Tilsætningen af gremolata til retten skulle forstærke smagen og skære igennem kødets fylde.

I dag er gremolata et populært krydderi i det italienske køkken og bruges i en lang række retter. Det er også en alsidig ingrediens, som kan tilpasses forskellige smagsvarianter ved at tilsætte andre urter eller krydderier.

Gremolata

Ret Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Italien, Mit italienske køkken, Tilbehør
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 30 g persille (finhakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronskal Revet

Sådan gør du

  • Bland hakket persille, hakket hvidløg og citronskal i en lille skål.
  • Rør godt rundt, indtil alle ingredienser er jævnt fordelt i blandingen.
  • Brug gremolataen straks eller opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage.
  • Serveres som tilbehør til kød, fisk eller grøntsager.

Noter

Bemærk: Gremolata kan også laves med andre krydderurter som basilikum eller koriander, og kan justeres efter personlig smag ved at tilsætte mere eller mindre hvidløg eller citronskal.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin