MadOpskrifter
Jordbær topping
En rest jordbær blev forvandlet til denne dejlige jordbær topping, som gjorde stor lykke til en portion cremet vaniljeis. Min jordbær topping er supernem at lave. De rensede jordbær blendes med flormelis. Hvis du foretrækker den lidt syrlig kan du justere smagen med lidt citronsaft.
Jordbær toppingen kan bruges til meget andet end bare is. Den går vældig godt sammen med yoghurt men kan også bruges til grød eller smøres på brød. Holdbarheden er begrænset til omkring 7 dage, hvis jordbær toppingen opbevares i køleskabet med låg på.
Jordbær topping
Ingredienser
- 250 g jordbær (friske eller frost)
- 25 g flormelis
- 1 – 2 tsk citronsaft (kan undklades)
Sådan gør du
- Kom jordbær og flormelis i en gryde og purer det hele med en stavblender. Smages eventuelt til med lidt citronsaft.
Noter
Opbevares i køleskab i glas med låg på. Holdbarheden er på cirka 7 dage.