FrokostJulefrokostOpskrifter
Julesild med appelsin, nellike og kanel
Med denne opskrift på julesild med appelsin, nellike og kanel forvandler du nemt, de fra supermarkedet, indkøbte marinerede sild til en både festlig og farverigt indslag på frokostbordet.
Mon ikke vi alle kender det når der bydes til julefrokost. Ofte er det de klassiske marinerede sild sammen med kryddersild og karrysild, der serveres. De smager dejligt men indimellem er lidt variation nu rart.
Specielt de marinerede sild er lette at omdanne til en helt anden ret. På kort tid kan du lave sild i flere variationer. Her med appelsin og kanel, men hvad med sild i tomat eller sennepssild eller…. Der er ingen grund til at lade dine gæster vide, at sildene kommer fra samme spand
Julesild med appelsin, nellike og kanel
Antal 8 personer
Ingredienser
- 500 g marinerede sild
- 1 appelsin (gerne økologisk)
- 1 rødløg (i skiver)
- 5 kryddernelliker
- 5 peberkorn (sorte)
- 1 kanelstang
- 1 spsk dild (tørret)
Sådan gør du
- Hæld lagen fra sildene men gem den. Sildene skæres i mundrette bider.
- Skyl appelsinen og del den i to halve. Pres saften ud af den ene halve appelsin. Den anden halvdel skæres ud i tynde skiver og derefter i mindre stykker.
- Pil rødløget og skær det i tynde skiver.
- Bland sildelagen med appelsinsaften, Vend derefter sild, appelsinstykkerne, krydderier og rødløg i et glas,
- Kom lagen over sildene. Sørg for at alle ingredienerne er dækket af lagen. Sildene er nu klar til servering, men kan med fordel stå og trække 24 timer inden servering.
Noter
Har du frisk dild kan du med fordel bruge det fremfor tørret dild. Brug da omkring 1,5 dl frisk dild, som hakkes fint inden det blandes med sildene.
Buon Appetito!!