Kvædekage
Der er nu intet så dejligt som klassisk skærekage og så tager den ikke lang tid at lave. Her er det blevet til en lækker kvædekage. Kvæder har en unik smag. En der smag der er både sød, syrlig og lidt blomsteragtig. En smag der forstærkes når kvædernes bruges i bagning.
Kvæder har en naturlig sødme, hvilket betyder, at der er brug for mindre tilsat sukker i kageopskriften. Derudover har kvæder et højt vandindhold, så når kagen bages frigøres saften fra kvæderne og er med til at give en god fugtighed til kvædekagen.
En af de bedste ting ved kvæden er duften. Dens søde og blomsteragtige duft kan virkelig fylde køkkenet mens kagen bages. I denne kvædekage har jeg kombineret smagen med lidt vaniljesukker, men kvæder går også godt sammen med eksempelvis kanel og mandler. Med kvæder er der virkelig mulighed for at lege med smag og kompleksitet.
Kvædekage
Ingredienser
- 200 g smør stuetemperatur
- 200 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 4 æg
- 3 kvæder (cirka 400 g) revet på et rivejerns grove side
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
Pynt
- 75 g kvædegele opvarmet
- 3 spsk pistacienødder hakkede
Sådan gør du
- Pisk sukker, vaniljesukker, salt og smør sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
- Vend de revne kvæder i dejen.
- Bland bagepulver med hvedemel og sigt det i dejen. Vend dejen sammen.
- Kom dejen i en smurt form på cirka 10 x 26 cm.
- Bag kvædekagen ved 180 grader (normalovn) i cirka 60-70 minutter, til den er gennembagt.
- Lad kagen køle lidt af på en bagerist, inden du pynter den med smeltet kvædegele og hakkede pistacienødder.
Noter
Buon appetito!!