MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Risotto med broccoli

Den ”lette” løsning er for mig, når jeg ikke har planlagt aftensmaden på forhånd, er at lave en risotto. Det er er så taknemmeligt let at lave og mulighederne er så mangfoldige. Selvom kalenderen siger forår så bliver vi ved lige en stund ved en af vintergrøntsagerne, nemlig broccoli.

Vi fik broccoli i vores grøntsagskasse i denne uge – og selv om anvendelsesmulighederne er mange, så har jeg ingen umiddelbare retter med broccoli, som bare venter på at blive tilberedt lige nu. Selvom broccoli ikke er hverdagskost, så er jeg lidt træt af det. I en risotto kan broccoli få helt nyt liv.

Risotto spiser jeg med største glæde året rundt, men specielt i de kolde måneder af året er risotto en af mine største favoritter. Det er mad som varmer!

Risotto med broccoli

Ret Aftensmad, Hurtigt mad, Risotto
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Risotto
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg (finhakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g carnaroli ris
  • dl hvidvin
  • 1,2 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 500 g broccoli (skåret i små tern og buketterne tyndt skåret)
  • 20 g smør
  • 75 g Parmigiano Reggiano

Sådan gør du

  • Pil løget og hak det fint. Steg løget i smør i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
  • Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Efter 7-8 minutter tids tilsættes den grove del af broccolien (stilke som er skåret i små tern). Fortsæt med at tilsætte bouillon og rør risottoen i yderligere 5 minutter inden de tyndt skårne buketter tilsættes. Fortsæt med at tilføje bouillon og rør risen i yderligere 10 minutter.
  • Til sidst røres smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til salt og peber. Når risottoen er færdig skal der stadig være en lille smule bid i risene. Risottoen skal ikke være tør i det, snarere stadigvæk lidt flydende.
  • Skyl persillen og dup det tørt for vand. Finhak persillen og når risottoen er færdig drysses det over risottoen. Kom låg på gryden og lad risottoen trække i 5 minutter. Inden servering røres persillen ind i risottoen,

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin