Risotto med sværdfisk og squash
Opskriften på risotto med sværdfisk og squash adskiller sig lidt for de efterhånden mange opskrifter på risotto, der er på min blog. Her er risottoen dels lavet med en kombination af sværdfisk og grøntsager og dels har jeg brugt citronsaft i stedet for hvidvin til risene. Citronsaft giver både friskhed og karakter til risottoen. Som altid er det en balancegang – så pas på ikke at overdrive brugen af citron, da det let kan overdøve retten med sin syrlighed.
Derudover adskiller denne risotto med sværdfisk og squash sig ved, at der ikke er brugt hverken smør eller Parmigiano Reggiano i opskriften. Her skal det cremet i risottoen komme fra risene selv tilføjet lidt olivenolie til sidst. Ligesom der til sidst vendes lige hakket persille og revet citronskal i retten. Her går friskhed og sundhed hånd i hånd.
Sværdfisk er ikke noget, som jeg ofte støder på hos min fiskehandler. Normalt plejer jeg, at grille sværdfisk og servere det sammen med eksempelvis tomater, kapers mv til spaghetti, men her talte størrelsen af sværdfiskskiverne (og det kolde vejr) imod at grille fisken.
Risotto med sværdfisk og squash
Ingredienser
- 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
- 350 g carnaroli ris
- 2 squash
- 1 løg (finhakket)
- 2 skiver sværdfisk
- Olivenolie
- 2 citroner (saft og skal)
- Bredbladet persille
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Skyl først og skær derefter squashene i små tern.
- Sauter squashene på en stor stegepande i en smule olivenolie i et par minutter. Tag squashene
- Skær sværdfisken i tern.
- Svits sværdfisken kort på samme pande som du brugte til squashene. Tag sværdfisken af panden.
- Svits de hakkede løg på stegepanden uden at tilsætte mere olivenolie.
- Tilsæt risene og lad risene stege med i et par minutter. Rør rundt i gryden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes citronsaften. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al citronsaften.
- Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt næsten færdigt.
- Tilsæt sværdfisk og squashene når risottoen mangler et par minutter i at være færdig, Rør rundt.
- Suk for blusset. Tilsæt hakket persille og rør ekstra olivenolie i. Her taler vi om 1-2 spsk. Smag til med salt og peber. Lad risottoen trække et par minutter inden den serveres.
Noter
Buon Appetito!!