MadOpskrifter
Spelt risotto med rødbede og ovnbagt kulmule
Det er ingen hemmelighed, at jeg særdeles glad for både risotto og fisk. Her har jeg kombineret de to ting i en ret. De traditionelle risottoris er her blevet udskiftet med speltris, som er noget grovere (og mere mættende) og som derfor også har en lidt længere kogetid. I denne spelt risotto har jeg brugt lidt reven rødbede og så serveret den med lidt ovnbagt kulmulefilet.
Spelt risotto med rødbede og ovnbagt kulmule
Antal 4 personer
Ingredienser
Sådan gør du
- Skrald rødbederne og riv dem på den grove side af rivejernet. Derefter pilles løgene, som skæres i små tern.
- 1 spsk olivenolie varmes op i en gryde. Steg løgene i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes speltris, og det hele steges under omrøring i et par minutter. Hæld derefter halvdelen af grøntsagsbouillonen ved, og rør, til speltrisene har opsuget al væden. Speltris skal koge i cirka 25 minutter, når der mangler omkring 15 minutter tilsættes den revne rødbede og koger med.
- Imens speltrisene koger klargøres kulmulen. Start med at sætte ovnen på 200°. Læg kulmulen på en plade med bagepapir, drys salt og peber samt rosmarinkviste, revet skal og citronsaft af en halv citron over. Dryp til sidst med lidt olivenolie. Bag fisken i ovnen i cirka 15 min., til den er fast.
- Til sidst røres revet Parmigiano Reggiano i "risottoen" og retten smages til med salt og peber. Serveres derefter med kulmulefileten på toppen.
Buon appetito!!