Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Velsmagende suppe med ris og savoykål

Denne velsmagende suppe med ris og savoykål er en traditionel forret fra Campania i det sydlige Italien. Suppe med ris og savoykål er italiensk husmandskost, men som med så meget andet i det italienske køkken, smager denne suppe guddommeligt godt.

Suppe med ris og savoykål er en suppe, hvor savoykålen koges i forholdsvis lang tid i en grøntsagsboullion indtil den er blødgjort og fået en næsten cremet konsistens. I slutning af kogetiden tilsættes risene, som koger med indtil de er al dente.

Resultatet er en fyldig suppe, der både er rig på vitaminer og varmer på en kold vinterdag. Du kan i princippet lave denne suppe med alle typer kål. Det vigtige for at opnå et godt resultat er lade kålen koge så længe, at den begynder at gå i opløsning og dermed får en cremet konsistens.

Jeg valgte at servere disse friskbagte franske baguetter til.

Velsmagende suppe med ris og savoykål

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Parmigiano Reggiano, Savoykål, Suppe, Vinter, Vintermad
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 savoykål
  • 350 g carnaroli ris
  • 2 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 l grøntsagsbouillon (eller vand)
  • 60 g Parmigiano Reggiano (revet)
  • Salt

Sådan gør du

  • Skyl og rens savoykålen, Skær den først i grove stykker, som så derefter snittes i meget fine og små skiver.
  • Hak løgenefint. Kom olivenolien i en stor gryde og sæt gryden over på komfuret. Stegløgene ind til de er klare i en 2-3 minutter. Tilsæt derefter savoykålen oglade det stege med i 2 minutter.
  • Tilsæt derefter grøntsagsbouillon (eller vand), indtil kålen er helt dækket.
  • Skru ned forvarmen, læg låg på og lad det simre i cirka 1 time alt efter kåltypen ogbladenes grovhed. Hvis bladene er meget grove, kan det tage op til 2 timer.
  • Tilsæt mere grøntsagsbouillon undervejs, hvis kålen har absorberet alt bouillonen. Mos kålen med en gaffel for at gøre blandingen cremet. Tilsæt nu også Parmigiano Reggiano og kog videre indtil suppen er helt flaget.
  • Tilsæt til sidst risene sammen med lidt mere grøntsagsbouillon og lad det hele småkoge indtil risene er al dente.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin