Aspargestærte med bacon
I sæsonen for asparges har jeg altid asparges i køleskabet. Det er så alsidig en grøntsag, a den kan bruges i en lang række retter – det lige fra salater over supper til gryderetter eller som her, hvor de blev brugt til en aspargestærte med bacon. Jeg synes, at den lidt bitre asparges passer godt sammen med ingredienser som ost, æg og krydderurter (og ikke mindst bacon).
Aspargestærte med bacon er en af de opskrifter, som hurtig kan tilberedes, hvis du har en rulle fersk tærtedej liggende i køleskabet. Da kan den laves på cirka 45 minutter. Jeg brugte min traditionelle opskrift på tærtedej og endte med at bruge halvanden time i alt.
En aspargestærte har en meget god holdbarhed, og ikke mindst bevarer den sin smag. Så er der noget i overskud så kan den snildt bruges i madpakken dagen derpå. Regn med at aspargestærten kan holde sig i et køleskab i op til 3-4 dage.
Kommer du den færdigbagte aspargestærte i fryseren kan den holde sig i op til 3 måneder. Når du vil servere den tages den ud af fryseren og stilles til en optøning i en time inden den sættes i ovnen og genopvarmes.
Denne aspargestærte med bacon kan du justere på som du vil. Jeg holder meget af det salte modspil som bacon giver til aspargesene, men vil du lave en vegetarisk udgive ved at udelade baconen og i stedet komme lidt mere salt i tærten (1/2 tsk salt).
Aspargestærte med bacon
Ingredienser
Tærtebund
- 125 g hvedemel
- 50 g fuldkornshvedemel
- 100 g smør
- 1 tsk salt
- 3 spsk vand
Aspargestærte
- 500 g grønne asparges
- 1 pk bacon i skiver
- 5 æg
- 200 g hytteost
- 50 g Mozzarella (revet)
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland hvedemel og fuldkornsmel med salt og smuldr smør i melblandingen. Saml dejen med vand og lad dejen hvile i en skål i køleskabet i 30 minutter.Rul dejen ud og tryk derefter dejen ud i en smurt tærteform. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter.
Aspargestærte
- Kom baconskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen samtidig med at du forbager tærtebunden.
- Skær den nederste del af de grønne asparges fra. Skær herefter aspargesene i grove stykker og fordel dem i den forbagte tærtebund.
- Knæk den sprøde bacon i mindre dele og fordel dem ovenpå aspargesene.
- Pisk æg og hytteost sammen. Krydr med salt og peber. Fordel derefter æggemassen over aspargesene. Drys til sidst med revet mozzarella på toppen
- Bag aspargestærten i cirka 30 minutter ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter, indtil tærten har fået en flot gylden farve og æggemassen er stivnet.
Noter
Buon Appetito!!