Græskarvafler med mascarponecreme
Vintertid er lige med skiskydning i TV. Jeg er næsten overbevist om, at sendeplanen var lavet for at jeg kunne side og hygge mig lidt TV og eftermiddagskaffen. Det store valg for mig var om jeg skulle hive æbleskivejernet frem og lave en portion bedstemors æbleskiver eller om det skulle være vaffeljernet, som skulle hives frem for gemmerne.
Det blev vaffeljernet som vandt. Nok mest fordi jeg havde et butternut græskar, som skulle bruges. Græskarvafler, som er lavet af græskarpure, tilsat lidt kanel, vanilje, ingefær og muskatnød giver en dejlig lidt julet duft i køkkenet.
Den lette løsning er at købe færdiglavet græskarpure. Jeg brugte et butternut græskar (du kan også bruge et Hokkaido græskar), som jeg skar ud i både, som jeg bagte i ovnen i en halv times tid ved 180 grader. Derefter fik græskarkødet en tur med stavblenderen til det blev en glat pure. Det er en god ide, at fjerne væde fra pureen inden du blander den i din vaffeldej. Det gøres mest enkelt ved at komme pureen i et viskestykke og vride det over håndvasken.
En vaffel skal være luftig indvendig, sprød på ydersiden og der må gerne være noget sødme i smagen. Som tilbehør brugte jeg mascarpone som blev rørt op med lidt sukker og kanel. Mine græskarvafler blev lavet som belgiske vafler, men kan også laves i et almindeligt vaffeljern. Der skal bagetiden bare være lidt kortere.
Græskarvafler med mascarponecreme
Udstyr
Ingredienser
- 300 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
- ½ tsk ingefær (stødt)
- 1 knsp muskatnød (revet)
- 4 æg
- 5 spsk sukker
- 2 dl kærnemælk
- 3 dl mælk
- ½ dl olie
- 1 tsk Vanillepasta
- 300 g butternutspuré
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- 2 tsk sukker
- 1 tsk kanel
Pynt
- Flormelis
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 C.
- Halver dit græskar og skrab derefter græskarfrøene ud af græskaret. Skær græskaret i både Anbring græskarstykkerne på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen i 30 minutter.
- Når græskarstykkerne er kølet lidt så skrabes græskarkødet fra skallen. Graskarkødet kommes i en skål og purés med en stavblender. Anbring derefter Puréen i midten af et rent viskestykke, pak det ind og vrid puréen fri for væske over håndvasken.
- Mel, bagepulver, Natron, salt, kanel, ingefær og muskatnød blandes i en stor skål.
- Skil æggehviderne fra æggeblommerne. I en skål piskes æggehviderne stive med 3 spsk, sukker. I en anden skål røres æggeblommer sammen med kærnemælk, mælk, olie, vaniljepasta, græskarpuré og den resterende sukker. Dette røres sammen med melet til en tyk dej. Til sidst foldes de piskede æggehvider ind i dejen.
- Forvarm vaffeljernet og pensl bagepladen med lidt olie. Bag dejen indtil vaflerne er færdige. Bagetiden kan variere afhængigt af dit vaffeljern. For at få den rigtige sprødhed skal vaflerne lige have et øjeblik mere end normalt.
- Mascarponecremen laves ved at røre mascarpone med sukker og kanel til en glat creme.
- Drys de færdige vafler med flormelis og server straks med en skefuld mascarponecreme til!
Buon appetito!!