BagværkMadOpskrifter
Kirsebær crumble
Crumblekager – og denne kirsebær crumble er ingen undtagelse – er virkelig lette. Typisk er det crumble med rabarber som er min foretrukne crumblekage, men i princippet kan alle bær bruges. Lige nu er kirsebærrene i sæson og dermed også nu hvor prisen er lav.
Denne kirsebær crumble er enkel at lave og en sand fornøjelse at spise. Toppen af kagen blev dejligt sprød med massevis af havregryn, mandler og rørsukker. Under crumblen massevis af kirsebær, der er vendt sammen med lidt sukker og en anelse kanel og vanilje. Det spiller virkelig godt sammen.
Kagen blev serveret lunt, hvor den traditionelle flødeskum var blevet udskiftet med mascarponeis. Jeg er helt sikker på at en god vaniljeis også vil passe fint til denne kage.
Kirsebær crumble
Antal 8 personer
Ingredienser
Fyld
- 1 kg kirsebær udstenede
- 3 spsk sukker
- 1 spsk maizena
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljeekstrakt
Crumble
- 150 g mel
- 175 g rørsukker
- 50 g havregryn
- 70 g hakkede mandler
- ¼ tsk salt
- 135 g koldt smør i tern
Sådan gør du
Fyld
- Forvarm ovnen til 190 grader. Smør et ovnfast fad.
- I en skål blandes kirsebær, sukker, maizena, kanel og vanilje. Stil skålen til side og lad kirsebærrene stå og trække mens du laver crumblen.
Crumble
- Bland mel, rørsukker, havregryn, mandler og salt i en skål. Tilsæt smørret og bland det hele sammen med en røremaskine, en gaffel eller med dine fingre, indtil blandingen bliver til en smuldredej.
- Kom kirsebærrene op i det smurte fad. Fordel crumblen jævnt over kirsebærrene.
- Bages i cirka 35 til 40 minutter eller indtil fyldet bobler og crumblen er blevet gyldenbrun.
- Serveres lunt med flødeskum eller med lidt is til.
Buon appetito!!