MadMit italienske køkkenOpskrifterSecondo (hovedretter)

Salat med munkeskæg og kylling

Salat med munkeskæg og kylling er enkel og hurtig at tilberede. Samtidig er det en sund og ikke mindst velsmagende ret. Salaten kan spises både lun og kold. Her blev den brugt som aftensmad og resten blev brugt i madpakken.

Det er blevet til flere opskrifter med munkeskæg her på bloggen i de sidste par uger. Det er blevet til både spaghetti med munkeskæg og risotto med munkeskæg.

Det er ikke ofte at jeg falder over den på markedet, så når muligheden er der så bruges det flittigt. Med en sæson fra omkring nu og frem til slutningen af maj måned er Munkeskæg en typisk forårsgrøntsag – så det gælder om at holde sig til.

Hvad smager munkeskæg så af? Munkeskæg har en let syrlig og salt smag af hav. Munkeskæg smager meget lækkert, hvad enten du spiser den rå i en salat, koger eller steger den.

Hvis du vil prøve at lave salat med munkeskæg og kylling kan du i Danmark indimellem finde Munkeskæg i Torvehallerne, hos italienske købmand og online hos enkelte forhandlere af grøntsager.

Salat med munkeskæg og kylling

Ret Aftensmad, Frokost, Madpakken
Køkken Italiensk
Keyword Agretti, Barba di Frate, Grøntsager, Kylling, Mit italienske køkken, Munkeskæg, Parmigiano Reggiano, Salat
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 350 g Munkeskæg
  • 150 g broccoli i buketter
  • 200 g gulerødder
  • 20 cherrytomater
  • 40 g hasselnødder (grofthakket)
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron (saften)
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Bring en gryde med vand i kog. Skyl broccolien og skær den ud i små buketter. Rens derefter Munkeskægget ved at skære de hvide, røde og brune rødder. Skyl de grønne stilke i koldt vand og kog det derefter i 4 minutter i letsaltet sammen med broccolien. Når de er kogt færdigt afdryppes de i et dørslag.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft på rivejernet. Tomaterne skylles og skæres alt efter størrelse i halve eller kvarte.
  • Hasselnødder hakkes groft (kan eventuelt ristes på en pande først)
  • Varm en stege- eller grillpande op, steg kyllingen til den er gennemstegt, vend den fra tid til anden, så den steger jævnt.
  • Når den er stegt færdigt, pakkes den ind i et stykke alufolie og får lov til at hvile i et par minutter inden den skæres i strimler.
  • Kom kyllingestykkerne op i en salatskål sammen med munkeskægget, gulerødder og broccoli, tilsæt hasselnødderne og krydr. Vend salaten sammen med 2 spiseskefulde olivenolie, citronsaften og en knivspids salt. Server gerne retten med lidt høvlet Parmigiano Reggiano over

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin