Annonce
GastronomiMit italienske køkkenPrimo

Risotto med tun og tomat

Hvem trænger ikke til en pause fra den store madlavning indimellem her i den travle juletid, hvor der kokkereres og bages til den helt store guldmedalje?

At stå i køkkenet med duften af julens bagværk og alverdens lækkerier mætter næsten i sigselv. Skal det gå stærkt med aftensmaden og andre i familien ikke har den samme følelse af mæthed som dig, så er en risotto måske løsningen.

Risotto er både hurtigt og let at tilberede. Dertil kan man ofte bruge nogle af de ingredienser, som du allerede har derhjemme. I mit tilfælde nogle tomater som sang på sidste vers og så en dåse tun i olie.

Resultatet blev en virkelig velsmagende risotto med tun (og tomat) lavet på få ingredienser. En ret der gjorde lykke i vor lille familie.

Her er opskriften på en risotto med tun:

Risotto med tun og tomat

Ret Fisk, Ris
Køkken Italiensk
Keyword Fisk, Hurtigt mad, Italien, Risotto
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 350 g carnaroli ris
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 ds tun i olie
  • 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
  • 4 tomater uden skind og kerner
  • 20 g smør
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Sådan gør du

  1. Start med at pille og hakke løget fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Hæld olien fra tunen og lad tunen stege med løgene i 1 minu mens du rører rundt i gryden. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare.

  2. Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene

  3. Halvvejs i madlavningen tilsættes de 4 hakkede tomater for at give både smag og farve til risottoen.

  4. Rør smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til med salt og peber.

  5. Fordel risottoen med tun på 4 tallerkener, kom lidt revet Parmigiano Reggiano over og garner eventuelt med lidt hakket bredbladet persille.

Opskriftsnoter

Risottoen skal koge ved middelvarme i cirka 20 minutter. Den korrekte kogetid afhænger af hvilken type ris, som der er anvendt. Tjek emballagen for at finde den korrekte kogetid.

Bemærk: Som forret rækker opskriften til 4 personer. Som hovedret uden andet til rækker den til 2 – 3 personer.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin