MadMit italienske køkkenOpskrifter

Bagt pasta med kylling og blomkål

En rest stegt kylling blev brugt til denne opskrift på bagt pasta med kylling og blomkål. Det er en både velsmagende og lækker ret, som til og med ikke tager lang tid at lave. Det saftige kyllingekød kombineret med pasta som alt sammen er vendt i en blomkålssauce med chili og hvidløg for at give lidt smag til retten, gør lykke hos både store og små.

Kombinationen af pasta og kylling har altid været en klassiker i det italienske køkken. Blomkålen gør sig rigtig godt til denne ret. Blomkålen giver både fibre og smag til retten. Er nogle i familien ikke glade for blomkål, så er det en elegant måde at  inkorporere det i retten på.

Bagt pasta med kylling og blomkål blev bare serveret uden nogen for tilbehør til. Retten vil snildt kunne serveres med tilbehør eksempelvis glaserede gulerødder eller dampet spinat. Lige som et flute eller hvidløgsbrød og så kan bruges. Endelig kan du også gøre retten mere fyldig ved eksempelvis at tilføje lidt broccoli til retten.

Bagt pasta med kylling og blomkål kan holde sig i op til 5 dage i køleskabet, ligesom det kan fryses ned til senere. Eventuelt kan du fordoble portionen og komme den ene halvdel i fryseren. Hvis du vil lave opskriften med henblik på nedfrysning, så vent med at bage retten indtil den skal serveres.

Bagt pasta med kylling og blomkål

Ret Aftensmad
Køkken Italiensk
Keyword Aftensmad, Blomkål, Kylling, Ovnbagt pasta, Pasta, Restemad
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk chiliflager
  • 500 g blomkål delt i blomkålsbuketter
  • 150 ml piskefløde
  • 400 g penne rigate
  • 300 g kylling stegt og delt i mundrette bider
  • 50 g Parmigiano Reggiano revet
  • 175 g Mozzarella revet

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader. Smør et ovnfast fad (20 x 30 cm) med margarine eller sprøjt med non-stick spray.
  • Bring godt saltet vand i kog i en stor gryde. Når vandet koger tilsættes penne rigate og koges i halvdelen af den kogetid, som er angivet på emballagen. Hæld kogevandet fra og stil pastaen til side.
  • Smelt smørret i en lille kasserolle over medium varme. Tilsæt hvidløg og chiliflager til gryden, og steg under konstant omrøring i 1 minut. Kom blandingen i en lille skål og stil den til side.
  • I en stor gryde bringes saltet vand i kog. Tilsæt blomkålen og kog i 5-6 minutter, eller indtil de er møre. Hæld vandet fra og lad blomkålen afkøle i 2-3 minutter.
  • Kom nu blomkål, det smeltede smør med chili og hvidløg, piskefløden og Parmigiano Reggiano i en foodprocessor. Blend det til en glat blomkålssauce.
  • I en stor skål blandes pastaen, blomkålssaucen, kylling og 75 gram revet mozzarella sammen.
  • Kom blandingen i det ovnfaste fad og top retten med den resterende mozzarella. Bages i 10-15 minutter indtil den er gyldenbrun på toppen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin