Contorni (tilbehør)Mit italienske køkken

Fennikel i flødesauce og Parmigiano Reggiano

Jeg er vild med fennikel. De har været brugt i alt fra risotto til is. En af mine yndlingsopskrifter med fennikel er fennikel i flødesauce og Parmigiano Reggiano. Det er en ret, som du oftest finder i det norditalienske køkken (Lombardiet og Veneto). Selv om det er en opskrift, som tager lidt tid, er den al tiden værd.

Fennikel er en grøntsag, der deler vandene. Når fennikel steges eller bages så træder den karakteristiske duft og smag af lakrids og anis frem. Samtidig fremstår den med lidt mere sødme end hvis den bruges rå i eksempelvis en salat.

Fennikel i flødesauce og Parmigiano Reggiano kan bruges som tilbehør til fisk, lystkød eller skaldyr. Her har jeg serveret det som tilbehør til koteletter og råstegte kartofler lavet i airfiryeren. Både pasta eller ris vil også passe godt til fenniklen. Det er med andre ord en fennikelopskrift, der kan bruges alsidigt og kreativt kan kombineres med andre ingredienser.

Fennikel i flødesauce og Parmigiano Reggiano

Ret Grøntsager, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Fennikel, Grøntsager, Italien, Mit italienske køkken, Parmigiano Reggiano, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 kg fennikler
  • 100 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 80 g Parmigiano Reggiano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fenniklerne. Læg det dildagtige fennikelgrønne fra stilken til side. Skær fenniklerne i halve på langs, og skær derefter hver halvdel i 3 dele. Kog vand i en gryde og blancher fenniklerne i 5 minutter. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
  • Smelt smørret i en stor pande. Kom den afdryppede fennikel i, salt og lad det simre tildækket ved meget svag varme i 1 time, indtil fenniklen er blød.
  • Fennikelstykkerne skal ligge ved siden af hinanden på stegepanden og skal ikke tage farve under stegningen.
  • Efter cirka 10 minutters tilsættes lidt fløde. Dryp løbende lidt af smør-flødeblandingen over fenniklen, og læg låget på stegepanden igen.
  • Når fenniklen er færdigstegt, kværnes lidt peber over den. Tilsæt eventuelt lidt mere salt. Drys friskrevet Parmigiano Reggiano over fenniklen og lad den stå tildækket i 5 minutter, indtil osten er smeltet.
  • Drys med det hakkede fennikelgrønt og du er klar til at servere fenniklen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin