Mit italienske køkkenPrimo (mellemretter)

Spaghetti med fløde og grønne asparges

Spaghetti med fløde og grønne asparges er en nydelse, der smukt kombinerer den jordagtige smag af friske asparges med den rige, fløjlsagtige konsistens af flødesauce, alt sammen vendt i din yndlingspasta. Denne ret er et klassisk tegn på, at foråret er kommet og det igen er tid til at finde aspargesgryden frem.

Det er aspargesene, der har hovedrollen i denne ret. Foruden deres gode smag er de propfyldte med vitaminer og fibre. Når du køber grønne asparges, skal du kigge efter stængler, der er faste og som har tætsluttende spidser. Til pastaretter er de tynde stængler mest ideelle, da de hurtigere er færdigkogte og ssamtidig absorberer smag godt.

Grundlaget for pastasaucen er piskefløden, som reduceres forsigtigt for at skabe en cremet sauce, der er i stand til perfekt at omslutte spaghettien. Fløden komplementerer rigtig godt de græsagtige noter fra aspargesene. Næste gang jeg laver denne opskrift, vil jeg overveje at tilsætte lidt reven Parmigiano Reggiano (50 gram) til saucen for at give den lidt mere fylde.

Med overskriften “spaghetti med fløde og grønne asparges ” siger det sigselv, at jeg har brugt spaghetti i denne opskrift. Ideelt set bør denne ret laves med en pasta, som pastasaucen bedre kan klæbe til end spaghetti. Her kan alt fra fettuccine til penne bruges, hvilket giver forskellige teksturer og overflader, som fløden kan klæbe til.

Start med at sautere skalotteløget i olivenolien indtil de er gennemsigtige og dufter. Derefter tilsættes aspargesstykkerne, som sauteres indtil de er møre, men stadigvæk har en let sprødhed, så de bevarer deres friskhed og farve.

Hvis du vil peppe retten lidt op, kan du tilsætte et skvæt hvidvin når du sauterer løg og asparges for at tilføre pastasaucen lidt syrlighed. En knivspids muskatnød kan eventuelt tilsættes flødesaucen og tilfører retten et strejf af varme og kompleksitet. Som et frisk modstykke til fylden tilsatte jeg lidt revet citronskal, men krydderurter som f.eks. persille eller basilikum vil også kunne gøre det.

Spaghetti med fløde og grønne asparges er en ret, som både er enkel nok at tilberede på en travl hverdagsaften og elegant nok til at servere som gæstemad. Server den med en let hvidvin, groft brød og en enkel salat.

Spaghetti med fløde og grønne asparges

Ret Aftensmad
Køkken Italien
Keyword Asparges, Grønne asparges, Grøntsager, Middelhavskøkken, Mit italienske køkken, Pasta, Spaghetti
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g asparges (grønne)
  • dl fløde
  • 1 skalotteløg
  • Timian efter egen smag
  • Citronskal eftter egen smag
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Skyl aspargesene og skær den nederste træagtige og hårde del af stilken. Skær dem derefter ud i stykker af cirka 1 cm. Hovederne tager du fra i første omgang.
  • Pil og hak skalotteløget fint.
  • Sæt en gryde med saltet vand over for at koge spaghettien.
  • Varm olivenolien op på en stor stegepande. Tilsæt skalotteløg og sauter løgene i 1 min. Tilsæt derefter de snittede asparges (bortset fro hovederne).
  • Tilsæt salt, peber og frisk timian efter egen smag.
  • Lad skalotteløg og asparges stege ved høj varme i cirka 5 minutter. Tilsæt derefter fløden og den revet citronskal.
  • Når pastavandet koger tilsættes spaghettien og koges efter anvisningen på emballagen.
  • Lad pastasaucen koge ved svag varme indtil spaghettien er kogt færdig. Tilsæt aspargeshovederne og lad dem koge med i de sidste 5 minutter.
  • Når spaghettien er kogt færdig, hældes vandet fra og kommes derefter på panden med pastasaucen. Sauter 1 min ved høj varme mens du vender spaghettien i pastasaucen.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin